POLIŢIA ROMÂNĂ, LA DATORIE

POLIŢIA ROMÂNĂ, LA DATORIE

         9.250 de poliţişti acţionează la acest sfârşit de săptămână pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru o deplasare în condiţii de siguranţă.

În luna august, din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organizează acţiunea “Blocada” la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi. De asemenea, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale au fost intensificate în toată ţara.

În perioada 28 – 31 august a.c., 9.250 de poliţişti acţionează la nivel naţional, în principal în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine. O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale.

În acest sens, în medie, zilnic, acţionează aproape 1.520 de poliţişti de la rutieră, cu echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi peste 860 de poliţişti de la transporturi, care acţionează punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor.

Pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru sprijinirea poliţiştilor de la rutieră, 5.449 de poliţişti de la ordine publică sunt la datorie.

Toate activităţile sunt coordonate de către direcţiile de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.