Politica – o fabulă în care doi se ceartă și al treilea câștigă. Senatorul Pop se vrea șef la PSD Baia Mare

popO conferință ad-hoc a susținut azi, 22 octombrie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop. Fostul lider sindical din învățământ afirma, cu numai trei ani în urmă, că nu vrea să aibă nimic de-a face cu politica. Nici în timpul campaniei pentru colegiul 3 de Senat, Maramureș Nord, nu amintea cu prea mare convingere apartenența lui la PSD.

Azi, însă, într-o conferință de presă la sediul PSD Maramureș, conferință pe care se pare că a prezidat-o singur, fără niciun coleg social-democrat din Parlament sau din conducerea județeană a partidului, Liviu Marian Pop a făcut un anunț surprinzător: și-a aunțat candidatura pentru funcția de președinte al Organizației PSD Baia Mare. Și se pare că surprindere este și în rândul colegilor săi de partid, care nu păreau să aibă știință de intențiile senatorului Pop.

Pe undeva e de înțeles că, atunci când nu iei nicio atitudine, cineva s-ar putea să încurce borcanele. Au trecut luni de zile de când Dumitru Matei, fostul președinte al PSD Baia Mare și fost viceprimar de Baia Mare a renunțat la poziția de președinte al organizației municipale. Apoi au fost neînțelegeri între deputatul Florin Tătaru și Călin Matei, amândoi arătându-și intențiile de a prelua acest post vacantat de Matei. Și niciunul nu a făcut nimic în acest sens.

Să nu uităm că, la ultimele alegeri pentru PSD Baia Mare, care au avut loc cu aproximativ trei ani în urmă, la Teatrul Municipal Baia Mare, a fost necesară prezența lui Victor Ponta pentru a-l determina pe Tătaru să se retragă dintr-o cursă pe care era evident că nu o va putea câștiga împotriva lui Dumitru Matei și să accepte funcția inventată peste noapte, de președinte executiv al partidului. Ulterior, această funcție a fost preluată și de alte organizații, ca un fel de recompensă pentru perdanți.

Revenind la senatorul de Maramureș, Liviu Marian Pop, sunt voci care se întreabă de ce nu a fost el nominalizat pentru o funcție de vicepreședinte la nivel național la Congresul PSD, ci poziția a revenit deputatului Gheorghe Șimon, care a și câștigat-o cu votul a aproape 3.000 de delegați din țară.

Aceleași voci s-au întrebat și la alegerile județene din iulie, ale organizației județene ale PSD, de ce nu a fost senatorul Liviu Marian Pop propus pentru funcția de președinte executiv al partidului, reprezentând în Parlamentul României, la fel ca deputatul Șimon, zona de dincolo de deal.

Și uite așa, din întrebare în întrebare, apare alta: de ce este atât de interesat Liviu Marian Pop de poziția de președinte al PSD Baia Mare? Fiindcă a fost tras pe linie moartă la celelalte poziții de interes din partid?

Conform unor surse, numele lui nu fusese aruncat în cursa pentru președinția PSD Baia Mare la ultima ședință internă de partid, iar singurii candidați care și-au făcut cunoscute intențiile, cel puțin până azi dimineață, au fost deputații Călin Matei și Florin Tătaru. Mai mult, în cadrul conferinței de presă, Liviu Marian Pop a subliniat, cu tărie, că nu-l interesează o candidatură pentru Primăria Baia Mare în vara viitoare, că el dorește doar să întărească organizația municipală a PSD. În ideea în care acu trei ani susținea că nu-l interesează sub nicio formă politică…. Și probabil așa o fi, că nu vrea să conducă orașul din funcția de edil, deoarece cu numai două săptămâni în urmă, când numele lui fusese vehiculat ca posibil candidat pentru Primărie, a trimis un comunicat de presă din care a reieșit că PSD nu are un candidat mai bun decât….. actualul primar UNPR-ist, Cătălin Cherecheș.

Este curios de văzut cum se va termina această poveste în care doi s-au contrazis, iar al treilea a ieșit cu un anunț care suntem aproape convinși că nu l-a discutat cu nimeni din conducerea PSD Maramureș. Probabil nici cu posibilii săi contracandidați pentru funcția de președinte la PSD Baia Mare, deputații Călin Matei și Florin Tătaru.

Însă așa e în politică, ca într-o fabulă care se încheie cu o morală. Interesant va fi de aflat care va fi morala acestui joc de culise.

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.