Poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate în trafic

rutierPoliţiştii maramureşeni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

În perioada 09-10 februarie a.c. poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor în care sunt implicaţi pietoni şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Pentru neregulile depistate în trafic poliţiştii au aplicat 110 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 25 000 de lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au întocmit şase dosare penale pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Ieri, în jurul orei 11.50, un băimărean în vârstă de 29 de ani a sesizat poliţia cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere. El a declarat că, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 108A, pe raza localităţii Sârbi, a fost acroşat de un autoturism al cărui conducător a efectuat o depăşire neregulamentară şi care nu a oprit la locul evenimentului. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat şoferul în cauză, un bărbat de 45 de ani din Satulung. Verificările efectuate au relevat că bărbatul are permisul de conducere reţinut.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.