Poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au reţinut un bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de şantaj, ameninţare şi hărţuire  

Poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au reţinut un bărbat bănuit de comiterea infracţiunilor de şantaj, ameninţare şi hărţuire  

În baza probatoriului administrat, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au dispus ieri, 27 februarie, reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat domiciliat în judeţul Sibiu, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni contra libertăţii persoanei. Acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

În fapt, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş împreună cu cei din Cicârlău au demarat activităţile pentru documentarea activităţii infracţionale după ce, la începutul acestei luni, au fost sesizaţi că o minoră domiciliată în Cicârlău a fost ameninţată telefonic cu acte de violenţă de către o persoană necunoscută. Primele informaţii au relevat că un bărbat necunoscut a contactat-o telefonic pe minoră şi a determinat-o, sub ameninţarea cu acte de violenţă, să-i remită diferite sume de bani ori să cumpere cartele telefonice reîncărcabile şi să-i furnizeze codurile.

Activităţile specifice desfăşurate au dus la identificarea bărbatului bănuit de comiterea faptelor, constatându-se că acesta a comis fapte similare pe raza mai multor judeţe: Mehedinţi, Bihor şi Cluj, victimele fiind persoane vulnerabile, în special minore.

Ieri, 27 februarie, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş, sprijiniţi de cei din Sibiu, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului, pe raza comunei Biertan, judeţul Sibiu, de unde au fost ridicate bunuri şi documente de natură a proba activitatea sa infracţională.

Bărbatul, care a fost reţinut şi depus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureş, va fi prezentat azi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de şantaj, ameninţare şi hărţuire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.