Poliţiştii maramureşeni au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale

rutiereÎn urma acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în trei zile, poliţiştii maramureşeni au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 16-19 ianuarie a.c., poliţiştii au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi liniştii publice, fluidizarea traficului şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale.

În localităţile Baia Mare, Borşa, Ulmeni, Fărcaşa, Ocna Şugatag şi Satu Nou de Jos, poliţiştii au acţionat în pieţele agroalimentare, centrele comerciale şi zonele adiacente acestora. Ei au controlat 128 de societăţi comerciale şi persoane fizice şi au verificat 113 autovehicule care circulau pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri au constatat cinci infracţiuni la regimul circulaţiei. Trei bărbaţi de 21, 28 şi 30 de ani din Baia Mare, Dămăcuşeni şi Şurdeşti şi o femeie de 36 de ani din Borşa au condus autovehicule pe drumurile publice, chiar dacă se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Ei au fost testaţi cu aparatul etilotest şi apoi au fost conduşi la centre medicale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

O altă infracţiune a fost constatată pe bulevardul Independenţei din Baia Mare. Un tânăr de 24 de ani, din municipiu, a condus un autoturism cu viteză excesivă şi fără a purta centura de siguranţă. Oprit în trafic pentru verificări, poliţiştii au constatat că autoturismul nu era înmatriculat şi avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din 15 ianuarie a.c.

Poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor propune măsurile legale.

De asemenea, poliţiştii au acţionat şi pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit. În urma controalelor efectuate, ei au aplicat 101 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 16000 de lei şi au ridicat în vederea confiscării produse alimentare şi nealimentare în valoare de 2210 lei (produse de patiserie, băuturi răcoritoare şi dulciuri ce aveau termenul de valabilitate expirat, precum şi două motoferăstraie).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.