Polițiștii maramureșeni controlează mai mulți agenți economici în această perioadă. Ce urmăresc aceștia?

În perioada 14 – 15 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș efectuează ample controale, în sistem integrat, la agenți economici care desfășoară activități de depozitare, prelucrare, comercializare și transport de material lemnos.

De asemenea, polițiștii sunt angrenați în activități pe anumite tronsoane de drum, atât pentru a verifica respectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru a verifica legalitatea transporturilor de material lemnos.

Controalele, efectuate simultan în județele Maramureș, Satu Mare și Suceava, au ca scop prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere și a infracționalității în domeniul silvic.

Concomitent cu activitățile de control, polițiștii Serviciului de Ordine Publică pun în aplicare mai multe mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane fizice și sediile sociale/punctele de lucru ale unor persoane juridice. Activitățile, efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, se desfășoară în cadrul unor dosare penale în care se efectuează cercetări pentru infracțiuni silvice.

Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Suceava și Satu Mare.

La activități sunt angrenați reprezentanți ai Gărzii Forestiere din județele Cluj, Suceava, Bihor, Direcției Silvice Maramureș, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi „Pintea Viteazu” Maramureș.

Activitățile au ca scop îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care comit infracțiuni silvice, prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

La acțiune participă și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.