Poliţiştii maramureşeni vă doresc să petreceți  Sărbătorile Pascale cu pace și liniște sufletească alături de cei dragi!               

Polițiştii maramureşeni vor fi la datorie și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 26 aprilie – 02 mai a.c.,  poliţiştii de ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla zilnic la datorie și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători. Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumurile publice pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi aparatele radar din dotare.

Sărbătorile Pascale sunt un prilej de mare bucurie, ocazie cu care ne pregătim intens zilele acestea. Pentru a petrece în liniște sărbătorile precum și  minivacanța prilejuită de acestea, Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul I.P.J. Maramureş vă oferă un set de recomandări pentru a evita să deveniți victimele ale diverselor tipuri de infracțiuni specifice acestei perioade:

Cumpărăturile pe care le facem în această perioadă pot fi o oportunitate pentru infractorii care nu se deosebesc prin nimic aparte de semenii noștri de bună credință.

Pentru a ajunge acasă cu cumpărăturile sau cu portmoneele intacte, polițiștii vă sfătuiesc să fiți vigilenți în magazine, să nu țineți la vedere sume mari de bani, iar poșetele nesupravegheate să nu le lăsați în coșul de cumpărături. Nu lăsați bunurile cumpărate la vedere în autoturism fără a asigura portierele acestuia.

Și siguranța locuinței dar și a bunurilor din locuință revine fiecăruia dintre noi. Primenirea și curățenia locuințelor în această perioadă nu trebuie să vă transforme în victime ale furturilor din locuință. Chiar dacă  ieșiți din casă pentru foarte scurt timp, pentru ultimele cumpărături, să duceţi gunoiul menajer sau la o cafea în vecini, nu uitați să încuiați ușa de la intrare.

Chiar și atunci când vă aflați acasă, vă sfătuim să asigurați ușa locuinței încuind-o pe dinăuntru. Este bine știut că holul locuințelor reprezintă, în general, locul unde ne lăsăm gențile, telefoanele, portmoneele sau alte bunuri care constituie o pradă ușoară pentru hoți. Nu lăsați ușa descuiată chiar dacă urmează să părăsiți locuința pentru scurt timp (la un vecin, să cumpăraţi ceva etc).

Și pentru că vremea se încălzește pe zi ce trece, vă recomandăm să nu lăsați geamurile deschise atunci când nu sunteți acasă sau pe perioada nopții, în special dacă locuiți la parter sau la casă.

În situația în care sunteți victima unei infracțiuni de furt din locuință, nu pătrundeți în casă pentru că puteți distruge urme care pot ajuta polițiștii la depistarea infractorului. Sunați imediat la numărul unic pentru situații de urgență 112! Acest sistem funcționează gratuit în toate rețelele de telefonie, fixe sau mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.