Poliţiştii rutieri aplică măsuri ferme ori de câte ori constată că siguranţa traficului rutier este pusă în pericol

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea fără permis sunt infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice iar poliţiştii rutieri întocmesc dosar penal de fiecare dată când constată o astfel de faptă. Ieri, 06 iunie, la numărul dosarelor penale întocmite pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice s-au mai adăugat trei.

 Demnitatea nu poate fi conservată în alcool: un bărbat de 46 de ani din Baia Sprie şi-a dat singur consimţământul pentru a-şi conduce autoturismul pe strada Barajului din oraş, chiar dacă se afla în stare de ebrietate. Nu a apucat să ajungă la destinaţie, întrucât poliţiştii rutieri prezenţi la datorie tocmai în acea zonă a oraşului l-au oprit. Deoarece testarea cu aparatul etilotest indica o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat, şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

Mie nu mi se poate întâmpla: doi tineri, unul de 23 de ani din Sighetu Marmaţiei şi altul de 18 ani din Ieud,  nu au ţinut cont de legislaţia în vigoare şi au urcat la volanul autoturismelor chiar dacă nu deţin permise de conducere. Poliţiştii prezenţi la datorie, atât pe strada 9 Mai din municipiul Sighetu Marmaţiei cât şi pe D.J. 185 Valea Muntelui, le-au demonstrat că se poate întâmpla oricui să fie oprit şi verificat. Ambii au ajuns în siguranţă la domiciliu, dar cu câte un dosar penal întocmit pe numele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.