Poliţiştii sigheteni au intervenit pentru soluţionarea a două accidente de circulaţie           

Ieri, în jurul orei 11.00, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi că la intersecţia străzii Cuza Vodă cu strada Eroilor, din municipiu, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane. Cercetările efectuate au relevat că victima, o femeie de 60 de ani, a fost acroşată de o autoutilitară în timp ce traversa strada pe la colţul intersecţiei, fără să se asigure. Femeia a fost transportată la spitalul din municipiu, unde a rămas internată sub supraveghere medicală.

Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 51 de ani domiciliat în Cluj Napoca, a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

O altă sigheteancă, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentată în jurul orei 19.45, pe strada Ştefan cel Mare din municipiu. Femeia, în vârstă de 64 de ani, a fost surprinsă de un autoturism în timp ce traversa strada pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Datorită leziunilor suferite, aceasta a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere medicală.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 32 de ani din municipiu, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Reamintim conducătorilor auto câteva reguli de circulaţie pe care aceştia au obligaţia să le respecte în apropierea trecerilor pentru pietoni:

  • Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.
  • Este interzisă depăşirea vehiculelor pe trecerile de pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaje.
  • Pe marcajul pietonal se interzice de asemenea efectuarea manevrelor de întoarcere sau mers înapoi cu vehiculul.

Totodată pietonii au obligaţia de a se asigura înainte de a traversa drumul public, inclusiv la trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaje.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.