Ponta: Am venit la guvernare pe o concepție de societate inclusivă și asta vom face în continuare

Concepția Guvernului este aceea de societate inclusivă, în care cei foarte buni sunt premiați, iar cei mai puțini competitivi sunt sprijiniți, a declarat marți premierul Victor Ponta.

„Important este ca accesul la fonduri europene să fie posibil nu doar pentru anumite categorii mai competitive în mod natural, ci și pentru cei care au foarte mare nevoie de sprijin și de accesul la fonduri europene, care înseamnă da fapt posibilitatea de a crea locuri de muncă și de a crea bunăstare în zonele care au cea mai mare nevoie. E o discuție care poate, în sfârșit, se va îndrepta în direcția corectă. Despre modificările la legea educației — este o dezbatere cu adevărat ideologică, adică există o concepție care a guvernat România în 2010—2011, o concepție, nu știu dacă e neapărat de dreapta sau de extremă dreaptă, eu o numesc o lege a junglei, în care doar dacă ești foarte puternic poți să ai acces la școală, la fonduri europene, dacă nu, poți să mori. Noi am venit la guvernare, și asta vom face cât timp vom sta la guvernare, pe o concepție de societate inclusivă, în care îi premiem și îi felicităm și ne mândrim cu cei foarte buni la școală, cu cei foarte buni din economie, dar nu îi abandonăm pe ceilalți, pe cei care, dintr-un motiv sau altul au rezultate mai slabe, care au nevoie de sprijin și, din punctul meu de vedere, în educație și în sănătate și în economia socială o societate modernă trebuie să aibă grijă de toți membrii săi”, a spus Ponta într-o conferință de presă la Ministerul Muncii.

El a adăugat că una din cele mai mari provocări pentru perioada 2014—2020 este folosirea corectă și eficientă a fondurilor europene pentru a avea rezultate concrete în ceea ce privește integrarea comunităților defavorizate, în primul rând cea romă. În acest moment România are cea mai bună imagine în ceea ce privește creșterea economică și are în continuare cea mai proastă imagine privind capacitarea de integrare a diverselor comunități defavorizate, a concluzionat premierul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.