Ponta: Indiferent de gesturile iresponsabile ale dlui Băsescu, reducerea CAS va intra în vigoare

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară că legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale va intra în vigoare, indiferent de opoziția președintelui Traian Băsescu.

„Eu vreau (…) să îi liniștesc pe oamenii serioși din această țară! Indiferent de gesturile iresponsabile ale domnului Băsescu, reducerea CAS va intra în funcțiune și va ajuta la crearea de locuri de muncă”, a afirmat prim-ministrul, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Ponta a explicat că, potrivit Constituției, legea se va întoarce la Parlament și va fi votată, cel mai probabil, în septembrie. „Chiar dacă Traian Băsescu nu va promulga legea adoptată de Parlament privind reducerea CAS, aceasta se întoarce, conform Constituției, în Parlament. O putem vota cum am votat-o și prima dată, în Parlament, în unanimitate, în luna septembrie și atunci e obligat să o promulge”, a explicat Ponta.

1 COMENTARIU

 1. Stimate doamne, domnisoare si Stimati domni,

  Imi cer scuze, dar trebuie sa semnalez cenzura de pe „ziuanews.ro”: indiferent ce incerci sa postezi, desigur in termeni docti si politicosi, „stimabilii” de acolo CENZUREAZA! Atunci, de ce mai au Motto-ul (penibil) „ZIUAnews face lumina”? E vorba NUMAI despre „lumina” chioara vazuta de ei, prin „lupa” b.a.s.i.s.t.a.?

  Concret, ma refer la articolul „Lovitura de consiliu de la Bucureşti Viceprimarii Capitalei, schimbați de PNL și PDL, cu ajutorul unei părți din PPD” (pt. conformitate, linkul este: http://www.ziuanews.ro/politica/viceprimarii-capitalei-schimbati-de-pnl-si-pdl-cu-ajutorul-unei-parti-din-ppdd-126271), la finalul caruia au sectiunea „Comentarii”, dar NU te lasa sa postezi! Nu facusem decat sa postez 3 citate, scurte, chiar din articolul semnat de dl. Radu BOERIU, si anume: 1. ” Majoritatea nou formată a făcut posibilă schimbarea din funcţie a foştilor viceprimari Dan Darabont (PSD) şi Marcel Nicolaescu (fost membru PNL, trecut recent la PSD). Demiterea lui Darabont a fost cerută atât de consilierii liberali, cât şi de cei de la PDL, pe motiv că fostul edil al sectorului 6 nu şi-a făcut treaba. Aceeaşi motivaţie a fost găsită şi pentru Nicolaescu…”; 2. „Cei doi viceprimari au fost eliberaţi din funcţie pentru că s-a format o nouă majoritate şi, în mod normal, acea majoritate trebuie să îşi dea propriii reprezentanţi ca viceprimari”, a explicat Mircea Raicu, consilier PDL; 3. „Hotărârile aprobate au fost hotărâri de oportunitate” a spus consilierul liberal Cornel Pieptea (liderul consilierilor PNL). Inchei aici, citatele.

  L-am intrebat, apoi, pe AUTOR cum se face ca se contrazice, singur, atat de FLAGRANT, pe parcursul articolului?! Intai concluzioneaza dansul ca au fost schimbati cei doi viceprimari pt. ca „nu si-au facut treaba” iar, pe de alta parte, rezulta clar, din citatele celor doi consilieri de opozitie, RAICU si PIEPTEA, ca MOTIVUL DEMITERII A FOST „OPORTUNITATEA”, nicidecum incompetenta! Si l-am invitat, apoi, pe AUTOR sa se uite in oglinda, sa-si puna singur o intrebare si sa raspunda cu onestitate: E, dumnealui, COMPETENT sau NU? In sprijinul celor argumentate de mine se poate consulta site-ul „www.pmb.ro” si, la sectiunea CGMB, cu procesele verbale ale sedintelor se pot gasi procesele verbale ale celor doua sedinte „de indata” din ziua de Luni, 30.06.2014. NICAIERI nu se vorbeste despre o „incompetenta” a celor doi viceprimari, ci doar despre „oportunitatea politica” a schimbarii lor, conjuncturale. Inchei prin a face trimitere, din nou, la articolul mentionat mai sus, din care rezulta CLAR PRECUM CRISTALUL (pt. toata lumea, mai putin pt. dl. Radu BOERIU) ca motivul exclusiv al asa-zisei „demiteri” (folosesc ghilimele, aici, pt. ca demiterea a fost PROFUND NELEGALA, iar argumentele sunt expuse chiar in articol) a fost „OPORTUNITATEA POLITICA” si NU faptul ca viceprimarii nu si-ar fi facut treaba, asa cum ERONAT trage concluzii „stimabilul” autor.

  Inchei prin a face apel la web-administratorul acestui portal/forum de discutii sa-mi permita postarea, in lumina faptului ca agentia de presa AGERPRES este cotata ca fiind suta la suta democratica si nepartinitoare. Multumesc.

  Cu respect,
  Mihai Anghel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.