Ponta: Nu cred că școala românească trebuie să fie o junglă în care supraviețuiesc doar cei puternici

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Guvernul are „o altă concepție” despre școala românească și că statul trebuie să-i sprijine pe copiii care au dificultăți la învățătură să continue școala.

„Noi avem o altă concepție: nu credem că școala românească trebuie să fie o junglă în care doar cei puternici supraviețuiesc. Dimpotrivă, îi felicităm, ne bucurăm pentru ei, dar cât mai mulți copii care reușesc să rămână la școală, care au rezultate, uneori mai proaste, alteori mai bune, care trebuie să aibă la un moment dat posibilitatea de a lua bacalaureatul, eu cred în această idee că trebuie să fim o societate în care și cei cei mai buni să fie recompensați, dar și cei mai slabi să fie ajutați să fie mai buni. Din punctul meu de vedere, domnul ministru Pricopie, domnul ministru Costoiu, modificările la legea educației sunt bune și binevenite”, a afirmat premierul la începutul ședinței de guvern.

Ponta a adăugat că Ordonanța de modificare a Legii Educației va merge în Parlament și va fi supusă dezbaterilor.

„Spre deosebire de Legea 1 care a fost adoptată prin angajarea răspunderii guvernului (Boc — n.r) — și (…) mi-aduc aminte că eram atunci în Parlament—, nici n-am avut dreptul să dezbatem ce se întâmplă, aceasta (OUG — n.r.) merge în Parlament la dezbaterea proiectului de lege privind aprobarea ordonanței și, dacă e ceva ce ne-a scăpat nouă, putem să îndreptăm în Parlament”, a spus prim-ministrul.

La rândul său, ministrul Educației, Remus Pricopie, a afirmat că ordonanța care modifică Legea Educației, adoptată recent de Guvern, duce la respectarea unui angajament prin care autoritățile române și-au asumat faptul că vor reduce numărul elevilor care abandonează școala.

„Guvernul României în 2010 și în 2011 și-a asumat faptul că va reduce numărul de elevi care părăsesc școala. Și Guvernul României a primit și bani din fondurile structurale să-i direcționeze către acești tineri care nu reușesc la școală, (..) nu reușesc să obțină examenul de bacalaureat. Din păcate, banii n-au fost folosiți iar numărul de elevi care părăsesc școala (..) a crescut. Or, ceea ce facem noi acum este să respectăm (…) un angajament”, a explicat Pricopie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.