Ponta: Nu voi mai avea discuții nepublice cu Traian Băsescu cât mai e președinte

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că nu va mai avea discuții nepublice cu Traian Băsescu până la finalul mandatului actualului președinte, ca o consecință a faptului că șeful statului a dat publicității înregistrările convorbirilor de la Cotroceni pe tema reducerii CAS.

„Efectul pervers al acelei mici satisfacții de o zi a domnului Băsescu de a da publice discuțiile de la Cotroceni între domnia sa, cu mine și cu doamna Petrescu, efectul pervers este acela că eu niciodată cât o să fiu prim ministru și dl Băsescu președinte nu mai am discuții nepublice cu domnia sa. Că nu știu dacă mă înregistrează. Poate mă înregistrează la telefon, poate mă înregistrează cu o cameră ascunsă, așa încât eu cu domnul Băsescu, cât mai are din mandat, o sută de zile, eu nu mai am discuții nepublice și nu din vina mea. Înainte am avut o mulțime de discuții nepublice așa cum este normal să existe între președinte și primul ministru dar după momentul acela, pe baza relei credințe dovedite, nu mai am discuții nepublice cu Traian Băsescu, am discuții cu martori, înregistrate și transmise publicului nu când vrea Traian Băsescu, ci tot timpul”, a precizat prim ministrul, într-o intervenție la Antena 3, în contextul în care a explicat că nu a vorbit cu președintele înainte ca acesta să susțină declarațiile pe tema propunerilor de miniștri înaintate vineri la Cotroceni și contestate de Traian Băsescu.

Totodată, Ponta a afirmat că nu e atribuția președintelui de a pune miniștri pentru că nu șeful statului răspunde dacă Guvernul funcționează prost.

„Nu președintele pune miniștri pentru că dacă Guvernul merge prost primul ministru și guvernul este dat jos prin moțiune de cenzură sau și mai grav, în primele alegeri, pierde alegerile și vin ceilalți la guvernare. Președintele a pus miniștri în guvernele Boc, guvernul Boc a picat și guvernul Ungureanu, PDL a pierdut alegerile și Traian Băsescu a rămas în funcție. Deci de asta nu pune el miniștrii pentru că nu este cel care răspunde. Întotdeauna cel care nominalizează miniștrii este și cel care răspunde”, a mai spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.