Ponta: Postul de vicepremier și cel de ministru al Culturii rămân la UDMR

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că atât postul de vicepremier, cât și cel de ministru al Culturii rămân în continuare la UDMR.

UDMR va rămâne la guvernare, a anunțat vineri președintele Uniunii, Kelemen Hunor, care a precizat că el se va retrage din toate funcțiile deținute în Cabinetul Ponta.

‘Părerile erau împărțite, dar până la urmă am ajuns la următoarea concluzie: cunoscând această soluție, acest compromis adoptat de premierul Victor Ponta și subsemnatul după discuțiile de miercuri, UDMR rămâne în guvernare, rămâne în coaliția de guvernare și eu o să mă retrag în zilele următoare, o să-mi dau demisia din funcția de ministru al Culturii și vicepremier, fiindcă nu pot să fiu și în Guvern și parte a procesului din partea inițiatorilor’, a declarat Kelemen Hunor după ședința de vineri al Consiliului Permanent al UDMR.

Reuniunea Consiliului Permanent al UDMR a fost determinată de situația creată după ce Guvernul român, prin Ministerul de Externe, a susținut poziția Comisiei Europene referitoare la Inițiativele cetățenești ‘Minority SafePack’, potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competențe atribuite în baza dispozițiilor tratatelor fundamentale, iar drepturile minorităților sunt reglementate de legislația națională.

Mai mulți lideri ai UDMR, printre care și Kelemen Hunor, au contestat respingerea inițiativei privind protecția minorităților naționale, în schimb Guvernul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, și-a exprimat susținerea față de poziția Comisiei Europene, iar drept urmare conducerea UDMR a lansat varianta ieșirii de la guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.