Ponta: Scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament și Guvern, PNL-PDL conduce teritoriul

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că scena politică se echilibrează, PNL-PDL având majoritate în teritoriu iar alianța USD, la Parlament și Guvern.

„Asta e, o să fim în opoziție la nivel local. Până la urmă scena politică se echilibrează, noi avem majoritate în Parlament și la Guvern, ei conduc tot teritoriul, baronii lor, domnul Filipescu, domnul Petrache o să facă ce vor în teritoriu, să sperăm doar că respectă legea. Nu știu ce vor face majoritățile PNL-PDL, sigur că va fi un blocaj, pentru că ei probabil se vor apuca să schimbe toți oamenii, nu știu, ce fac ei în teritoriu”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, după o ședință USD la grupul PSD din Senat.

El a afirmat că acum se discută în teritoriu cu cei de la PP-DD.

„Am discutat în cadrul alianței de guvernare faptul că practic în teritoriu peste tot se schimbă majoritățile și cam în toate județele majoritatea va fi PNL-PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care am adus atâția consilieri PNL, că era USL. Acum plătim faptul că am fost corecți atunci. O să încercăm, pe cât posibil, chiar și în opoziție să nu fim singuri și putem evident și discutăm în teritoriu cu cei de la PP-DD, pentru că ei mai sunt în consiliile județene. Putem să facem și o alianță la nivel de Parlament dacă este vorba de proiecte legislative comune”, a susținut premierul.

Victor Ponta a mai arătat că PP-DD nu o să treacă în alianța Iohannis-Blaga.

„Ei cu siguranță nu vor să treacă în alianța pro-Băsescu, alianța Iohannis-Blaga și atunci e normal să putem să colaborăm și la nivel parlamentar și local. Nu știu în câte județe, dar știu că ei se apucă de schimbat toate majoritățile PNL-PDL și o să vedem în funcție de cum se derulează lucrurile în continuare”, a mai spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.