Porţi deschise la sediul Jandarmeriei Maramureş

JANDARMIÎn perioada 20-21 aprilie a.c.,  începând cu ora 11.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş şi-a deschis porţile către copii, elevi, dar şi către cetăţeni, cu ocazia programului şcolar, ”Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, ieri, 20 aprilie a.c., cu începere de la ora 11.00, au păşit pe poarta inspectoratului peste 400 de  copii de grădiniţă şi elevi din şcolile gimnaziale din judeţul Maramureş. Astăzi 21 aprilie a.c., tot de la ora 11, au venit la sediul Jandarmeriei Maramureş peste 300 de elevi de liceu, dar şi elevi ai şcolilor gimnaziale din judeţul Maramureş.

Prin activităţile organizate de către instituţia noastră în cadrul programului şcolar, ”Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, ne-am dorit să fim mai aproape de cetăţeni şi să le prezentăm misiunile care ne revin şi pe care le îndeplinim cu succes. De asemenea, copiilor le-au fost  prezentate tehnica şi materialele pe care jandarmii le au în dotare, care au fost expuse pe mai multe ateliere de lucru, unde erau prezenţi câte 1-2 jandarmi specialişti pe liniile de muncă, pentru a le explica curioşilor misiunile, tehnica din dotare, dar şi pentru a le răspunde la valul de întrebări adresate.      După prezentarea atelierelor, au urmat exerciţiile demonstrative de contact, unde jandarmii maramureşeni au simulat în faţa publicului diverse lupte şi intervenţii pentru imobilizarea adversarului.

jandarmi cainiO altă activitate pregătită cu această ocazie, a fost prezentarea unor  exerciţii de disciplină cu patrupezii Jandarmeriei Maramureşene, evident alături de instructorii canini,  specializaţi pe patrulare – intervenţie, dar şi pe căutarea – salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Activitatea a luat sfârşit printr-un exerciţiu executat de către jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, simulând urmărirea şi blocarea în trafic a unui automobil îmbarcat cu 3 suspecţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni. Pentru ca simularea să fie cât mai aproape de adevăr, s-au executat focuri de armă cu cartuşe de manevră, totodată folosindu-se şi  câinele de serviciu în vederea opririi şi imobilizării persoanelor suspecte.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.