Publicitate
Aquapark-728x90px
Banner2

Portocala pe care nu trebuie să o mănânci niciodată. La ce se folosește bergamota și ce beneficii are

Portocala pe care nu trebuie să o mănânci niciodată. La ce se folosește bergamota și ce beneficii are

Bergamota este o portocală cu un aspect extrem de ciudat și cu un miros excepțional care își are originile din regiunea Bergamo, Italia.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Portocala amară, așa cum mai este denumită nu poate fi însă consumată, dar are numeroase alte beneficii în medicină și industria cosmeticelor.

Portocala amară este foarte asemănătoare cu lămâia, doar că este mai rotund și poate avea o culoare de la galben spre verzui.

Bergamota nu este cultivată pentru consum, ci pentru a obține uleiul de bergamotă, din coaja fructului, un ulei esențial cu beneficii foarte mari pentru organism. Acest ulei care este destul de prețios, cu aromă puternică de lămâie, se folosește pe scară largă în producția de parfumuri, creme și loțiuni pentru piele, săpunuri, șampoane și alte produse cosmetice.

Parfumul de bergamotă este ușor acidulat, dulceag, proaspăt, delicat și cu o nuanță puternică de lămâie. Uleiul de bergamotă este mult mai parfumat decât orice alt ulei esențial obținut din alte citrice, cum ar fi portacalele sau mandarinele.

Uleiul din bergamotă este un bun stimulent al digestiei, fierii și ficatului. S-a demonstrat că acest ulei are un efect benefic și asupra producerii de hormoni și activează metabolismul pentru a arde grăsimile din sânge. Acest ulei are efecte de calmare, relaxare și pentru capacitatea lui de a menține buna dispoziție.

Fiind presat la rece din coaja de bergamotă sau portocală amară, uleiul este un produs natural, nealterat prin procese chimice. El are proprietăți antidepresive, antiinflamatoare, antibacteriene, analgezice, cicatrizante, deodorante, calmant și antiseptice.

Îl poți folosi la baie și poți pune între 5 și 10 picături de ulei esențial de bergamotă în cada plină cu apă caldă. Îl poți folosi pentru a parfuma încăperile casei, în vasele pentru aromoterapie și îl poți folosi diluat cu votcă să pulverizezi dulapurile cu haine și așternuturile.

Sursa: rtv.net

Publicitate
Mara-728x90-2
Radiozu_insidemedia_728x90_gif_en_728x90_30fps_50q_pal1
Publicitate
Banner-lunguiet-4
Packaging_insidemedia_728x90_gif_en_728x90_30fps_50q_pal1
Ecoprovider
Logo-Agromir
General_insidemedia_330x330_gif_en_330x330_20fps_50q_pal1
Distribuie:

Parteneri

Logo-fcsbLOGO-Academia-HagiApsr-logoRomania-logoLeontin-agrepresLogo-aniversar95-opera-cluj-300x100D1
CUCUBAU-300x100Sigla-expl-e1399142318655Sport-profit153633571_112130517586930_6848597127967361658_nCase-de-Pariuri-OnlineLogo-iasi1Ziar-com2
Trimite o stire