Poşta Română se privatizează: Statul a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul poștal belgian bpost

postaStatul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/, a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul belgian de servicii poștale bpost pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile deținute la Compania Națională Poșta Română /CNPR/, a anunțat, marți, ministerul de resort.

‘În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerințelor din caietul de sarcini.

Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziționare a pachetului majoritar la Poșta Română. Reamintim faptul că operatorul național de servicii poștale a încheiat anul 2014 cu un profit substanțial, după șase ani de pierderi consecutive, și a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic’, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională.
Potrivit MSI, admiterea ofertantului bpost în etapa de due-diligence a procesului de privatizare presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaționale cu managementul companiei și negocierea contractului de privatizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.