Poți rămâne total fără banii de pe card! Veste șoc pentru milioane de români.

Vești importante pentru toți românii care au card la această bancă. Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) anunță că există o campanie de propagare a atacurilor de tip phishing prin care românii riscă să rămână fără bani pe card.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Mare atenție dacă aveți card la această bancă! Vă puteți pierde imediat banii! Nu oferiți aceste date

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi Banca Transilvania avertizează cu privire la existenţa unei campanii de propagare a atacurilor de tip phishing, care se foloseşte de identitatea vizuală a băncii, pentru a convinge utilizatorii să-ţi ofere datele.

„Iniţiatorii campaniei frauduloase copiază elemente de brand corespondente Băncii Transilvania, pentru a crea site-uri – capcană, care vor arăta similar cu cele oficiale. Persoanele vizate de aceste mesaje sunt convinse să-şi introducă date sensibile pe aceste site-uri, prin folosirea unor tactici de inginerie socială, inclusiv mesaje alarmiste prin care cer potenţialelor victime actualizarea datelor sau validarea acestora, sub presiunea aplicării unor potenţiale sancţiuni.

Atacatorii trimit astfel de mesaje aleatoriu, fără o ţintă specifică şi fără să aibă acces la o bază de date cu clienţi Banca Transilvania. Pur şi simplu, tentativele de phishing sunt transmise către email-uri din România, în speranţa că, printre ele, sunt şi adrese ale unor clienţi Banca Transilvania”, se arată într-o informare DNSC, publicată miercuri seara.

Clienții sunt asigurați că nu vor avea astfel de solicitări

Reprezentanţii Băncii Transilvania asigură clienţii că nu vor face astfel de solicitări pe e-mail şi recomandă să contacteze telefonic serviciul clienţi (0264.594.337) atunci când apar suspiciuni.

Alternativ, se poate apela numărul de urgenţă call-center al DNSC (1911), dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, sau se pot transmite sesizări la alerts@dnsc.ro.

Ce recomandă experții

Experţii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să verifice întotdeauna adresa reală a expeditorului, chiar dacă aparent este un e-mail trimis de bancă, când se accesează link-ul pentru detalii va afişa o adresă diferită decât cea aparentă sau cea folosită în mod uzual de instituţia bancară.

„Asiguraţi-vă că sunteţi pe site-ul oficial al băncii căreia urmează să îi transmiteţi datele personale şi că cererea este una legitimă. Cu alte cuvinte, trebuie să fii cât se poate de precaut în a deschide email-urile ce par să vină de la bănci, iar dacă ai vreun dubiu, ar fi bine să suni la bancă pentru a te asigura dacă ai sau nu vreo problemă în relaţia cu instituţia bancară”, notează sursa citată.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.