Poți slăbi FĂRĂ DIETĂ! Schimbă modul în care mănânci, nu cantitatea. Iată câteva trucuri

dieta-personalizataLupta cu kilogramele în plus poate fi, pentru mulţi dintre noi, o povară, scrie feellikecooking.ro De cele mai multe ori, nutriţioniştii recomandă să ne hrănim numai când avem cu adevărat nevoie. Câţi dintre noi, însă, reuşesc să facă asta? Mulţi nici măcar nu vor…

Înfometarea nu este o soluţie. Din fericire, există şi alte “trucuri” la care poţi apela pentru a avea un corp armonios. Nu trebuie să scoţi nimic din alimentaţie, din contră – urmând aceşti paşi, vei putea include în dietă alimente noi. Care este secretul? Îţi vei schimba modul în care mănânci. Iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

1. Mănâncă o mânuţă de nuci sau migdale crude cu 20 de minute înainte de masă

20 de minute. Atât îi ia creierului să conştientizeze alimentarea corpului cu mâncare. Efectul? Vei evita mâncatul în exces, corpul primind deja nutrienţii necesari bunei funcţionări.

2. Mănâncă o jumătate de grepfrut înainte de masă

Poţi pierde cu până la 500 g pe săptămână dacă vei mânca o jumătate de grepfrut înainte de mesele principale.

3. Miroase mâncarea

Pare sinistru, dar, dacă miroşi alimentele înainte de a le consuma, creierul va crede că ai mâncat deja. Studii recente au arătat că persoanele care au inhalat mentă din două în două ore au mâncat cu până la 2.700 de calorii mai puţin pe săptămână. Asta înseamnă o scădere în greutate cu cel puţin 500 g pe săptămână!

4. Spală-te pe dinţi

Când simţi nevoia să mănânci fără să-ţi fie foame, spală-te pe dinţi cu pastă mentolată. Gustul va inhiba senzaţia de foame. În plus, după ce simţi menta, mâncarea îşi va pierde din gust.

5. Nu mânca în faţa televizorului

Potrivit studiilor, acest obicei duce la creşterea consumului de calorii cu până la 40%.

6. Condimenează mâncarea

Condimentele reduc senzaţia de foame. Spre exemplu, ardeiul iute conţine capsaicină, o substanţă recunoscută pentru proprietăţile de ardere a grăsimilor. Tot ea stimulează creierul să producă endorfine, substanţe care ajută la gestionarea stresului.

7. Înlocuieşte tacâmurile cu beţigaşe chinezeşti

Pentru mulţi, acesta este un mijloc excelent pentru a pierde în greutate din simplul motiv că nu vor putea “să prindă” prea multă mâncare. În plus, atenţia cade pe modul în care este luată mâncarea din farfurie, şi nu la cantitate.

8. Mănâncă-ţi desertul preferat în 10 minute

Vei învăţa să-ţi stăpâneşti poftele. Alege-ţi “răsfăţul” preferat. Miroase-l, priveşte-l, apoi gândeşte-te la el. Ia o îmbucătură mică, mestec-o încet, simte-i textura şi gustul, apoi înghite-o. Înainte de a muşca din nou, gândeşte-te bine dacă vrei să mai mănânci. Testele au arătat că majoritatea subiecţilor s-au oprit după câteva înghiţituri, senzaţia de saţietate manifestându-se mai repede.

9. Odihneşte-te bine

Oamenii se îngraşă dacă nu se odihnesc suficient. Chiar şi câteva nopţi nedormite îşi lasă amprenta asupra organismului.

10. Concentrează-te asupra nutrienţilor, şi nu asupra caloriilor

Consumă alimente din cereale integrale, fructe, legume. Asigură-te că mâncarea îţi oferă carbohidraţii, proteinele şi grăsimile sănătoase de care ai nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.