Povestea fetei care a murit de bătrânețe la doar 10 ani. Cine a fost Iryna Irochka Khimich

A murit Iryna Irochka Khimich, fetița care a pierit de bătrânețe la doar 10 ani de zile. Povestea ei este una cutremurătoare. De ce boală rară suferea micuța ucraineancă, mama ei a fost cea care a făcut anunțul trist.

Povestea fetei care a murit de bătrânețe la doar 10 ani

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Ai curaj să nu plângi? Povestea acestei copile din Ucraina îți va face pielea de găină. Iryna „Irochka” Khimich și-a făcut părinții cei mai fericiți oameni din lume atunci când a venit pe lume în anul 2011. Cu toate acestea, deîndată ce s-a născut, Iryna a captat atenția medicilor și specialiștilor din sistemul medical, atunci când au observat ceva straniu la înfățișarea bebelușei.

După foarte multe analize și examene medicale amănunțite, verdictul a fost unul tranșant și nemilos. Fetița a fost diagnosticată cu o boală rară numită progeria, cunoscută și sub numele de sindromul Hutchinson-Gilford. Această afecțiune este o boală genetică progresivă extrem de gravă și rară.

Această afecțiune clinică se caracterizează prin apariția bruscă a semnelor de bătrânețe și accelerarea lor, într-un ritm ce oferă pacienților o speranță de viață extrem de mică.

Cu alte cuvinte, un pacient care suferă de progeria trăiește într-un an de zile cât alții în zece, din punct de vedere genetic, iar un an de viață este echivalentul unui deceniu la oamenii sănătoși. Micuța Iryna Irochka Khimich a murit acum câteva zile, la vârsta de 10 ani, deși arăta precum o femeie vârstnică, de 80 de ani.

Iryna Irochka Khimich strângea bani pentru tratament

Fetița era o artistă extrem de talentată la pictură, iar operele ei au făcut-o faimoasă în toată Ucraina, acolo unde era adorată de oameni. Micuța Iryna a murit pe 30 iunie, în urma unui stop cardiac. Fata se pregătea pentru o expoziție de artă, în urma căreia trebuia să strângă bani pentru a-și continua tratamentul. Anunțul cumplit a fost făcut chiar de mama ei în vârstă de 39 de ani.

„Irochka a murit. Inima ei s-a oprit ieri din bătut. Ne pare său, răsăritul nostru de soare, nu am putut să te salvăm de data aceasta”, a scris femeia pe conturile sale de pe rețelele de socializare.

Andrey Zdesenko, un reputat om de afaceri din Ucraina care s-a ocupat de strângerea fondurilor pentru tratamentul micuței Iryna, a fost și el devastat de vestea cutremurătoare:

„Irochka Khimich a plecat pentru totdeauna la Ceruri. A fost o fată fragilă, unică și talentată, care s-a luptat cu mult curaj timp de zece ani cu teribila și rara boală numită progeria. Era atât de multă lumină, dragoste, vitalitate, sinceritate în ea. Cât de viu a văzut lumea , cât de repede s-a grăbit să exprime totul în picturile sale.

Picta imagini diferite cu ambele mâini, era incredibil. Suntem fericiți că am reușit să îi arătăm munca (…). Mulțumim pentru ceea ce ai oferit lumii. Te plângem alături de cei dragi ție”, a declarat afaceristul, conform Daily Mail.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.