Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone. Desertul care nu trebuie să lipsească primăvara asta!

Prăjitura cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone este una dintre cele mai delicate şi gustoase preparate. Deşi nu este foarte simplu de gătit, urmărind paşii cu atenţie, cu siguranţă veţi obţine un rezultat bun. Astfel că, vă prezentăm reţeta cu care sigur nu veţi da greş.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone, reţeta pe care trebuie să o încerci măcar odată

Ingrediente:

Pentru blatul cu nuci și ciocolată:

-200 gr de unt moale;
-140 gr de zahăr;
-4 ouă;
-100 gr de nuci mărunțite;
-150 gr de ciocolată neagră.

Pentru blatul mousse de ciocolată cu lapte:

-300 gr de ciocolată cu lapte;
-400 ml de smântână pentru frișcă (300 ml + 100 ml).

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:

-280 ml de smântână pentru frișcă;

-100 gr de ciocolată albă, mărunțită;

-280 gr de cremă de brânză mascarpone;

-3 linguri de cafea solubilă dizolvată în 2 linguri de apă fierbinte.

Pentru glazura ganache de ciocolată și cafea:

-200 ml de smântână pentru frișcă;

-1 lingură de cafea solubilă.

-200 gr de ciocolată neagră, mărunțită;

Mod de preparare:

Pregătiți baltul cu nuci și ciocolată. Amestecați într-un vas mare untul și zahărul. Apoi încorporați ouăle. Nu trebuie bătute, doar amestecați ingredientele până obțineți o compoziție omogenă.

Topiți ciocolata în cuptorul cu microunde. Lăsați-o să se răcorească puțin, apoi adăugați-o în compoziția de unt și ouă, amestecați până la omogenizare. Adăugați nucile și amestecați bine.

Turnați aluatul în forma unsă cu unt și dați-o la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 30 de minute, până blatul devine ferm, dar nu prea uscat.

Pregătiți mousse-ul de ciocolată cu lapte. Aduceți 300 ml de frișcă până la punctul de fierbere.

Turnați-o deasupra ciocolatei, așteptați câteva secunde și amestecați până obțineți o cremă ganache. Lăsați crema să se răcească complet.

Mixați frișca rămasă, apoi adăugați crema de ciocolată. Întindeți mousse-ul peste blatul de ciocolată. Dați la rece până se întărește.

Pregătiți mousse-ul de cafea și mascarpone. Aduceți frișca până la punctul de fierbere și turnați-o deasupra ciocolatei. Așteptați câteva secunde și amestecați până obțineți o cremă ganache. Lăsați crema să se răcească timp de 1 oră.

Mixați crema de brânza mascarpone cu crema de ciocolată și cu cafeaua. Dați la rece pentru 1 oră. .Scoateți crema din frigider și mixați-o puțin.

Întindeți crema deasupra mousse-ului de ciocolată. Dați la rece până se întărește.

Pregătiți glazura. Combinați smântâna pentru frișcă și cafeaua solubilă. Aduceți amestecul până la punctul de fierbere.

Turnați amestecul deasupra ciocolatei, așteptați câteva secunde și amestecați cu o spatulă până obțineți o cremă ganache. Amestecați cu grijă, fără să scoateți spatula din cremă, să nu introduceți aer.

Turnați crema desupra prăjiturii. Dați la frigider pentru mai multe ore, să se întărească bine toate straturile, este reţeta prezentată de retete-usoare.info.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.