PRĂPĂD în Maramureș. Un nou val de infectări cu Covid-19 în județ. Crește și numărul persoanelor decedate

PRĂPĂD în Maramureș. Un nou val de infectări cu Covid-19 în județ. Crește și numărul persoanelor decedate

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 86 de misiuni. Cele 112 efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de izolare la domiciliu sau în locația declarată, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

La TELVERDE 0800 800 165 au fost primite trei sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate. Au fost utilizate 37 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 19 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu sau în locația declarată.

Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 60 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști, regulile stabilite în localitățile carantinate zonal.

Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției sunt centralizate următoarele informaţii referitoare la situația epidemiologică:
🔹6566 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹191 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹2142 pacienți vindecați;
🔹270 pacienți internați în spital;
🔹19 pacienți internați la ATI, din care şase pacienți intubați;
🔹1279 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹2031 persoane carantinate;
🔹32548 teste efectuate până în prezent;
🔹 6 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹 223 persoane decedate de la începutul pandemiei;

Deces nr. 221 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta peste 80 de ani, a prezentat comorbiditati.

Deces nr. 222 Maramures, persoana feminina, categoria de varsta 70-79 de ani, a prezentat comorbiditati.

Deces nr. 223 Maramures, persoana feminina, categoria de varsta peste 80 de ani, a prezentat comorbiditati.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.