Prazul vindecă reumatismul, paraziții intestinali, diabetul, bronșita, leziunile colonului, dar și alte afecțiuni

Poate ca unii dintre noi radem de olteni care folosesc atat de mult prazul, dar nu trebuie sa uitam ca acest aliment are proprietati vindecatoare uluitoare.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Dar, ce afectiuni trateaza prazul?

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna ianuarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Anemie;

Constipatie;

Laringita, faringita sau bronsita – se taie cateva fire de praz rondele si se pun la fiert pana se obtine o pasta. Se stoarce bine si apoi se amesteca cu o lingura sau doua cu miere. In fiecare zi, se iau vreo trei linguri cu acest preparat.

Guta si reumatism – se face o cura cu suc de praz obtinut prin stoarcerea cu storcatorul electric a firelor de praz. Se beau 2-3 pahare din acest preparat, eventual amestecat cu suc de morcov sau telina. Are un puternic efect, depurativ.

Insuficienta renala – se face o cura cu suc de praz care sa dureze cam o luna.

Diabet – se bea cate un pahar cu vin de praz in fiecare zi.

Paraziti intestinali – se piseaza cateva radacini de praz bine spalate si se amesteca cu lapte. Se bea dimineata cate un pahar.

Furuncule – se pun pe zona afectata cataplasme cu frunze.

Cum se administreaza:

Crud – in salate, este foarte bun datorita proprietatilor sale antiseptice.

Fiertura – se fierbe prazul pana se obtine o pasta, care se consuma dupa ce s-a pus in ea o lingura cu miere.

Cataplasme – se lasa cateva frunze de praz la macerat in putin otet 24 de ore. Se pun pe bataturi si se lasa sa actioneze o noapte intreaga.

Suc – se da prin storcatorul electric mai mult praz pana se obtine un suc. Se consuma in amestec cu alte sucuri preparate din legume.

Vin – se taie un fir mai gros de praz si se lasa la macerat intr-un litru de vin o saptamana si jumatate. La final, se filtreaza. Se bea cate un pahar in fiecare dimineata.

ATENTIE! Sucul de praz nu trebuie tinut mai mult de 48 de ore in frigider fiindca devine toxic.

Planta are rol antiseptic, bacteriostatic, stimulează imunitatea, scade riscul cancerului de colon, prostată, sân, ovarian, are efecte laxative, emolient, efect expectorant, diuretic, favorizează eliminarea toxinelor din organism, lubrefiază pereții intestinali, grăbește evacuarea intestinelor, antiinflamator, antiseptic, carminativ, hipotensiv, stomahic, diuretic, expectorant, hipogliceminant, tonic și vasodilatator.

Este foarte util în îndepărtarea paraziților intestinali.

Pentru boli de nutriție

Este recomandat și în boli de nutriție: rahitism, obezitate, diabet. Cercetătorii germani au descoperit că frunzele de praz conțin o substanță monozaharidică denumită ”All-Ozem” ce acționează direct asupra insulinei, crescând efectul hipoglicemiant al acesteia.

Prazul consumat ca atare sau decoctul din frunze poate ajuta la înlăturarea gripei, anginei, afecțiunilor cardiace, arterite, astmului bronșic, bronșitelor, traheitelor, laringitelor, afecțiunilor respiratorii, hemoragiei nazală, constipației, enterocolitelor, atoniei digestive, fermentațiilor intestinale și a altor tulburări digestive.

Este un aliment miraculos pentru persoanele ce suferă de boli cardiovasculare deoarece conține un flavonoid deosebit de important, denumit kampferol, ce protejează vasele de sânge.

Îndepărtează colesterolul

Prazul este unul din alimentele care îndepărtează colesterolul într-un mod foarte eficient, deoarece conține cantități mici de siliciu. Acest element este un important dușman al colesterolului. El conține substanțe ce acționează asupra insulinei, crescându-i efectul hipoglicemiant. Bulbul crud este un remediu împotriva înțepăturilor de viespi și albine.

Frunza de praz, de asemenea, s-a dovedit a fi foarte eficace în ateroscleroză. Conține o mulțime de compuși sulfurați care distrug grăsimile de sub piele.

Frunzele verzi ale prazului conțin o serie de aminoacizi esențiali care cresc eficacitatea metabolismului proteic hepatic.

Cercetătorii au efectuat o mulțime de teste științifice. Ei au descoperit capacitatea prazului de a echilibra și reechilibra funcțiile biologice ale organismului, și este de asemenea recomandat în astenii fizice și nervoase, dezechilibrări nervoase, etc.

În uz extern

În uz extern, sub formă de cataplasmă, compresă, spălături locale, planta ajută la vindecarea furunculelor, plăgilor, panarițiului, abceselor și piodermitei.

În cosmetică, cataplasmele din frunze de praz sunt recomandate în cazul tenurilor acneice și cuperotice. Sucul de praz cu lapte sau zer se aplică pe ten contra pielii înroșite, acneei și a erupțiilor feței.

De asemenea, din sucul amestecat cu miez de pâine se obține o pastă care grăbește colectarea în abcese și furuncule. Poate fi utilizat și la îngrijirea părului, pentru oferirea unor reflexe deosebite (decoct de praz).

Prazul – bun pentru toate vârstele

Încă de la vârsta de șase luni, prazul poate fi introdus în alimentația bebelușului, așadar este un aliment foarte bun pentru toate categoriile de vârstă. Un consum regulat de praz aduce beneficii pentru oameni de toate categoriile de vârstă.

Este indicat deoarece prazul face parte din categoria alimentelor-medicament.

Prazul și preparatele fitoterapeutice din această plantă sunt contraindicate în litiaze renale sau biliare din cauza oxalaților.

Acidul oxalic în contact cu calciul poate forma cristale care se depun în rinichi sau vezica biliară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.