Prelevare de organe și piele la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Pielea va fi folosită pentru victimele din Colectiv

Spitalul-Judetean-MMO prelevare de organe și piele a avut loc azi-noapte, la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, acolo unde un maramureșean de 59 de ani a intrat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular. După discuțiile pe care reprezentanții unității spitalicești le-au purtat cu familia victimei, cărora li se explicat cum pot salva alte vieți nevinovate, aparținătorii au fost de acord să fie prelevați de la bărbat cei doi rinichi, ficatul și 2500 centimetri pătrați de piele. Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniților din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafețe mari din corp în urma tragicului incendiu și care se luptă, acum, pentru supraviețuire.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a arătat că, și la unitatea băimăreană a fost trimisă o solicitare de prelevare de piele, venită din partea doctorului Dan Enescu, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București.

Prelevarea de organe și piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonați de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj Napoca, oraș spre care s-au îndreptat, de altfel, cei doi rinichi. Aceste organe vor da o șansă în plus la o viață normală pacienților aflați pe listele de așteptare din Cluj. În ceea ce privește ficatul și pielea prelevată, acestea au ajuns în București, iar pielea va fi folosită pentru transplanturile care se vor realiza în cazul victimelor din Colectiv.

 

Biroul de presă al Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.