Premierul Ponta se întâlnește cu omologul său ucrainean în iunie, în România

tisaFinanțare de peste 10 milioane de lei pentru Podul peste Tisa

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri, că în luna iunie se va întâlni, în România, cu omologul său din Ucraina.”Am discutat informal, să aşteptăm alegerile din 25 mai. Din Ucraina mă refer, pentru că ale noastre nu cred că vor aduce surprize. Aşteptăm alegerile din 25 mai şi luna viitoare cu siguranţă vreau să mă văd cu omologul meu ucrainean”, a spus Victor Ponta. El a precizat că unul dintre principalele subiecte de pe agenda discuţiilor îl va reprezenta acordul micului trafic de frontieră. ”Noi am făcut toate procedurile şi trebuie să fie un pic de rupere a birocraţiei şi pe partea cealaltă, dar acum mi-a fost greu să insist când au problemele uriaşe pe care le au”, a afirmat Victor Ponta.

În ceea ce privește proiectul Podului peste Tisa, la Sighet, acesta a primit deja o finanțare de peste 10 milioane de lei de la Guvernul României, în acest moment fiind analizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Despre acest pod vorbește și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care susține proiectul, dar și Narcis Neaga, directorul Direcției Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, care la vizita sa în Maramureș a ajuns și în Ucraina, pentru a discuta obiectivele care trebuie atinse de cele două state. ”România urmează să construiască un nou pod rutier peste râul Tisa spre Ucraina, care să lege cele două ţări între localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino, iar investiţia ar putea demara în primăvara anului viitor, anunţă directorul CNADNR, Narcis Neaga. Am avut o primă discuţie tehnică împreună cu reprezentanţii ucraineni, în privinţa construirii unui nou pod rutier peste râul Tisa, pod care să lege cele două state în condiţii civilizate. Partenerii noştri din Ucraina au fost interesaţi de aspectul tehnic al construcţiei, zona de amplasare, varianta de constricţie văzută de noi. Am stabilit şi un posibil calendar de întâlniri între echipele din România şi Ucraina care vor constitui grupe tehnice de lucru pe toată durata de execuţie a lucrărilor. Partea română are finanţarea asigurată şi trebuie să vedem împreună cu partenerii noştri din Ucraina posibilitatea finanţării pe partea lor având în vedere că statul vecin nu e membru al Uniunii Europene”, a declarat Neaga. El a precizat că urmează să fie elaborat un studiu de fezabilitate şi documentaţia tehnică aferentă, iar în ultima etapă, cel mai probabil în primăvara anului 2015, prin licitaţie publică va fi selectat constructorul lucrării.

”Odată cu deschiderea noului pod rutier cu patru benzi de circulaţie, traficul dintre România şi Ucraina va spori considerabil. Toate aceste proiecte deja demarate și aflate în discuții arată faptul că Guvernul Ponta se ține de cuvânt. Noi nu trădăm promisiunile făcute românilor și ne respectăm angajamentele”, a subliniat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.