Preotul Florin Măgurean, de la Parohia ortodoxă Sîrbi a ieșit la pensie

După o viață duhovnicească de 39 de ani, preotul Florin Măgurean,din parohia ortodoxă Sîrbi, comuna Fărcașa, a ieșit la pensie. Biserica ortodoxă din Sîrbi, s-a umplut de credincioşii care au venit dis-de-dimineaţă să participe la Sfânta Liturghie oficiată de chiriarhul locului, protopopul de Chioar, preot Nicolae Petruș, pentru a-și lua rămas bun de la păstorul şi duhovnicul lor, părintele Florin Măgurean care, după 39 de ani de activitate în sânul Bisericii, din care 33 de ani în Sîrbi, a ieşit luna aceasta la pensie.

Duminică, 9 iulie, 2017 a fost ultima dată când preotul Florin Măgurean a slujit în Biserica ortodoxă din Sîrbi în calitate de preot paroh.
Primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, viceprimarul Florica Mureșan, întreg Consiliul local Fărcașa alături de fraţi de slujire, au ţinut să îi fie alături la acest moment de deosebită emoţie şi mişcare sufletească, urându-i să aibă o viaţă liniştită şi numai clipe de bucurie, ca astfel să culeaga ceea ce a semănat de-a lungul anilor de misiune preoţească, ani de trudă perpetuă.

În semn de recunoaștere a activității pastorale desfășurate atât în Sîrbi cât și în Buzești, primarul comunei Fărcașa i-a acordat diploma, placheta si titlul de „Cetățean de onoare”.

La decernarea titlului de cetățean de onoare primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran a tinut să facă câteva aprecieri la adresa preotului Măgurean.
Ioan Stegeran: „ Este o onoare pentru mine, să fiu astăzi prezent în Biserica ortodoxă din Sîrbi, pentru a mulțumi părintelui Florin Măgurean pentru activitatea sa,întinsă pe parcursul a 33 de ani, în care a slujit atât în Sîrbi cât și în Buzești.Când am fost informat că preotul Măgurean va pleca în pensie, rememorând faptele părintelui, am propus Consiliului local să-l onorăm pentru întreaga activitate cu titlul de „cetățean de onoare”. Iar, spre bucuria noastră, consilierii au fost în unanimitate de acord.

Când am fundamentat proiectul de hotărâre am avut în vedere câteva repere. Preotul Florin Măgurean este un om deosebit, un om cu harul slujirii lui Dumnezeu,un preot căruia nu i se potrivește zicala care spune „Fă ce zice popa si nu ce face el” fiind, din acest punct de vedere, un exemplu de slujire și ascultare. Este un părinte, un soț și un ginere exemplar muncind pentru a-și crește copiii în dragoste de Dumnezeu și atașați de valorile moral-creștine. In cei 33 de ani de slujire în comuna Fărcașa, a finalizat Biserica din Buzești și a reparat Biserica de lemn din același sat, iar la Sîrbi a făcut eforturi deosebite pentru a construi frumoasa Biserică în care ne aflăm.

A fost un preot cu care am colaborat foarte bine fiind deschis si binevoitor la toate acțiunile la care l-am convocat. Ne-a sprijinit eficient la construirea capelelor în satele comunei. A fost liantul legăturilor dintre comunitatea ortodoxă din Sîrbi și un grup de cetățeni elvețieni care au ajutat ani de-a rândul Biserica și comunitatea. Pentru toate aceste și pentru multe alte fapte, vă suntem recunoscători și vă conferim titlul de „Cetățean de onoare al comunei Fărcașa și Placheta Recunoștiinței.

Un proverb românesc spune că „Recunoștința este o floare care nu crește pe șanțuri”! Recunoștința este un sentiment nobil care te ajută să te bucuri de fiecare lucru. Diploma și Placheta sunt onorifice dar sunt importante! Însă, mai important decât toate, este ca Dumnezeu să vă dăruiască viață veșnică, ceea ce-mi doresc și eu, la fel cum îmi doresc ca toți cei care ne găsim acum în această sfântă Biserică, să fim mântuiți. Dumnezeu să ne ajute!”

Cu emoție în glas, prospătul pensionar, preotul Florin Măgurean a mulțumit tuturor:
„Este un moment copleșitor, emoţionant, dar ieşirea mea la pensie nu anulează cu nimic legătura deosebită pe care o am cu enoriaşii acestei parohii. Misiunea mea duhovnicească nu se încheie aici si voi continua să slujesc , ca preot de familie, ajutându-l pe părintele Mircea ori de câte ori voi avea posibilitatea.

Am încerat, pe cât mi-a fost cu putinţă, să împodobesc și să cinstesc Biserica şi mireasa lui Hristos, în parohiile pe care le-am păstorit vreme de 39 de ani. Sunt mulţumit că am reuşit să dau în viaţă sfaturi folositoare enoriașilor mei, pe care îi rog să mă aibă mereu în rugăciunile lor, așa cum îi am și eu, căci prezenţa lor la sfintele slujbe şi împreună la rugăciune m-au făcut să slujesc mai frumos Domnului.”

Protopul de Chioar, preotul Nicolae Petruș a dat citire hotărârii prin care,începând cu data de 1 iulie 2017, se instalează ca preot paroh, în parohia ortodoxă Sîrbi, comuna Fărcașa, preotul Mircea Laza, căruia i-a înmânat Sf. Evanghelie, Sf. cruce şi Cheia Bisericii urându-i mult noroc și har duhovnicesc în nobila misiune pe care o are.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.