Presa este a patra putere în Stat

ajrpComunicat de presă Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni (AJRP) este un organism creat în septembrie 2011 şi are sediul în Montreal, Canada. AJRP este absolut independentă şi apolitică, având în componenţa sa jurnalişti din 13 ţări de pe 4 continente. Deşi nu beneficiază de finanţări guvernamentale, asociaţia organizează videoconferinţe periodice, are o pagină internet activă şi a editat şi Catalogul AJRP disponibil gratuit pe internet. AJRP nu este afiliată şi nu a stat la baza creării niciunei uniuni sau alt tip de entitate aflată în sfera politică sau guvernamentală din România.

Membrii AJRP îşi exprimă încrederea că orice nouă organizaţie care doreşte regruparea jurnaliştilor români de pretutindeni va respecta deontologia jurnalistică, indiferent de conjunctura în care a fost creată sau finanţată. În perspectiva noilor alegeri din 2016, AJRP transmite un mesaj jurnaliştilor de pretutindeni prin care reaminteşte că datoria noastră primordială este de a informa corect cititorii din diaspora, mai ales în condiţiile distanţei şi a lipsei unui contact direct cu realitatea din România.

Presa este a patra putere în Stat. Din acest motiv trebuie să rămână independenţă, neînregimentată, în special politic, pentru a nu-și pierde obiectivitatea şi a nu-și trăda singurul stăpân, cititorul. Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni îşi exprimă deschiderea şi disponibilitatea de a primi noi membri şi de a încheia parteneriate cu organizaţiile din diasporă dar şi din România.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.