Președinte PNL Sighetu Maramției, consilier local av Onița Ivașcu Daniela:”în Sighetu Marmației e nevoie de mult mai  mult decât avem în  momentul de față”

Președinte PNL Sighetu Maramției, consilier local av Onița Ivașcu Daniela: în Sighetu Marmației e nevoie de mult mai  mult decât avem în  momentul de față. Fie că discutăm despre  infrastructură, fie că discutăm de curățenia orașului, fie că discutăm despre circulație și nu în ultimul rând despre  proiectele  pe fonduri europene !

Președinte PNL Sighetu Maramției, consilier local av Onița Ivașcu Daniela :

“Suntem la a treia conferință de presă , acestea vor deveni permanente , vom transmite mesajele și proiectele  pe  care PNL Sighet  le  demarează la nivelul autorității locale sau la nivel politic.

Regretăm faptul că în ultimul timp proiectele care sunt supuse votului Consiliului Local  sunt din ce în ce în ce mai puține , cu toate că suntem conștienți  că în Sighetu Marmației e nevoie de mult mai  mult decât avem în  momentul de față. Fie că discutăm despre  infrastructură, fie că discutăm de curățenia orașului, fie că discutăm despre circulație și nu în ultimul rând despre  proiectele  pe fonduri europene.

Infrastructura orașului : Comisia de circulație o necesitate

După cum știți orașul devine din ce în ce mai aglomerat, traficul este blocat între orele  8,00 dimineața și ora 16,00 , avem intersecții în Sighetu Marmației nerezolvate de doi ani de zile de când noul Consiliu Local și noul Primar și-a început mandatul, nu cred că trebuie să vă mai aduc în discuție intersecția Ștefan cel Mare cu Mihai Viteazu,  intersecția Alexandru Ivasiuc . Sunt intersecții care încă nu au fost clarificate cu toate că noi am ridicat de nenumărate ori această problemă în cadrul Consiliului Local . Cu toate că primarul și-a retras în urmă cu câteva luni  proiectul privind reorganizarea Comisiei de circulației , practic această comisie este nefuncțională de 2 ani de zile , putem spune că după ședința de Consiliu Local de vineri, avem  acum o comisie de circulație funcțională.

Mă bucur că de data aceasta consilierii locali PSD și-au depășit animozitățile politice și astfel că această comisie devine funcțională , și noi ca și restul comunității avem așteptări mari de la cei trei consilieri (PNL, UNPR și PSD) desemnați să facă parte din comisie , sperăm că cele mai multe din problemele cu care ne confruntăm în trafic să fie rezolvate , așteptă soluții complete pentru un trafic cât mai eficient.

Transparența :  răspundere asumată pentru banii alocați, prin co-finațări din bugetul local ,privind implementarea unor proiecte

Am dori să ni se prezinte o situație la zi prin biroul de Strategie și Investiții ale Primăriei ,  ca să vedem care este situația proiectelor pentru care Consiliul Local a acordat  finanțare până în prezent . Pentru că de la începutul mandatului și până în prezent ne-am asumat mai multe proiecte cu finațare sau co-finanțare  și nu știm exact în ce pași, în ce etape se găsesc ele în prezent. Din nefericire am aflat  că mai multe proiecte nu au respectat pașii procedurali și de aceea nu se mai poate implementa . Vreau să fie mai multă responsabilitate în Consiliul Local în sensul că dacă se acordă co-finațări , vreau să știm cine răspunde dacă aceste proiecte nu vor fi sau nu vor fi implementate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.