Preşedintele Iohannis a demisionat!

iohannis-21

Klaus Iohannis, preşedintele României, a demisionat simbolic. Gestul său a venit pe neaşteptate, deşi erau mulţi care se îndoiau de capacitatea sa de a face faţă atribuţiilor prezidenţiale.

Da, Iohannis a demisionat simbolic din funcţia de reprezentant al tuturor românilor care şi-au pus speranţa că preşedintele lor poate schimba sistemul. Aşa cum bine spunea cineva zilele acestea, Iohannis nu avea cum să schimbe sistemul, pentru că şi el este o parte a sistemului. Altfel nu avea cum să ajungă primar al Sibiului, preşedinte de partid şi de stat. Cu toate acestea, de la el se aşteptau nişte schimbări. Nu au venit, deşi mai sunt câteva zile şi se face anul de când românii l-au ales.

Iohannis a demisionat, simbolic, din funcţia de antemergător al dezvoltării României. Ori nu poate, ori nu doreşte. S-a limitat la un slogan, la nişte lozinici. România este la fel ca acum un an, partidele nu au înţeles nimic, politicienii continuă să fure cu amândouă mâinile.

Iohannis a demisionat. Nu mai este omul providenţial, ci doar o dezamăgire pentru mulţi care l-au votat în noiembrie 2014. Până la urmă, la ce se aşteptau? Nu sistemul schimbă sistemul. Rotiţa mecanismului este creată pentru ca celelalte rotiţe să meargă. Este împinsă de la spate de un sofisticat proces, aproape perpetuu. Ca să strici mecanismul, trebuie să-l loveşti cu ciocanul. Iar Iohannis nici măcar ciocan nu este ci, în cel mai bun caz, unul de plastic. Pe cine doare un ciocan de plastic?

Zilele acestea, preşedintele se întâlneşte cu reprezentanţii societăţii civile. Va reveni el asupra demisiei simbolice? Va înţelege că trebuie să facă alegerea corectă, între politicieni şi societatea civilă? Dar, mai important, va putea să o facă? Greu de crezut. Însă, dacă mă întrebaţi pe mine, ar fi frumos să avem un preşedinte. Îl iert dacă se răzgândeşte şi redevine preşedintele meu. Poate i-ar plăcea şi lui să simtă că nu are doar un rol decorativ, ci unul care transformă societatea.

Sursa: informatia.net

7 COMENTARII

 1. În vremuri grele se vede caracterul omului …
  Într-o tara sărăcia și delapidata de așa-ziși conducatori e greu sa ieși în fata și sa oprești alunecarea pe toboganul sărăciei și mocirla corupției.
  După ce poporul roman a ajuns sluga la el acasă și în întreaga lume , după ce ne-au distrus economia timp de 25 de ani și ne-au transformat în piață de consum și tara într-un „cos de gunoi” al Europei avem nevoie de un conducător capabil un ” Vladimir ” al nostru care sa aiba puterea și îndrăzneala de a recupera bunurile furate si de a pune legea și ordinea la loc de cinste în tara asta .
  De 25 de ani am înțeles greșit democrația, ne-am lasat furati , ne-am mâncat intre noi și ne-am vândut ieftin … ori asta nu-i democrație !
  Treziți-vă romani altfel sunteți sortiți pieirii !

 2. Cei slabi și incapabili demisionează… fie și simbolic .
  Suntem pe un tobogan al mizeriei și sărăciei, de 25 de ani ne lăsăm furati și călcați în picioare indiferent de schimbările votate , am înțeles greșit democrația… legea , dreptatea și disciplina trebuie așezate la loc de cinste .
  Avem nevoie de un om puternic care sa reprezinte poporul roman nu interesele altora ,avem nevoie de un „Vladimir ” al nostru !
  Treziți-vă romani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.