Președintele PMP Maramureș,  Lucian Morar, candidat la Senat : spunem STOP numirilor politice în funcțiile de conducere .Profesionalismul este alegerea corectă , nu carnetul și relațiile pe linie de partid!

Președintele PMP Maramureș,  Lucian Morar, candidat la Senat : spunem STOP numirilor politice în funcțiile de conducere .Profesionalismul este alegerea corectă , nu carnetul și relațiile pe linie de partid!

Președintele PMP Maramureș,   Lucian Morar s-a remarcat prin faptul că ia și a luat de fiecare dată atitudine atunci când hotărârile locale aduceau atingere intereselor cetățenilor.

Sistemul sanitar ,actual, a scos la iveală lipsa profesionalismului și totodată a numirilor dezastruoase a unor manageri de spitale ,  care în situații critice  a dus la declanșarea unor  tragedii,  finalizate uneori cu pierderi umane. Sistemul de învățământ s-a transformat într-un  statistician care bifează utilizatorii online, fără să țină cont că la nivelul elevilor de nivel primar primar, la nivelul comunitățile dezavantajate și în cel special , educația are nevoie de sprijin real  nu doar de cifre.

Președintele PMP Maramureș,  Lucian Morar: “Numirile politice sunt dăunătoare în orice sistem, cât timp ele nu țin cont de pregătirea celui cu carnet de partid. Avem exemplul de la Mureș, unde un inginer din SGA Mureș a fost schimbat cu un liberal, al cărui singur merit era că lucra consilier la un parlamentar. Nici ce număr are Legea Apelor nu avea habar.

În sistemul medical, astfel de imixtiuni duc la pierderea de vieți omenesti. În învățământ, numirile politice ratează generații.

De aceea: Spunem STOP numirilor doar în baza carnetului de partid. Spitalele trebuie să fie conduse de profesionisti.

Partidul Mișcarea Populară a depus în Parlament Legea privind organizarea și funcționarea sistemului de Sănătate care se axează pe 6 direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, serviciile spitalicești și resursele umane;

Solicităm:

  • Modificarea legislației astfel încât spitalele să aibă regim de societăți cu capital de stat pentru a-și completa veniturile.
  • Dezvoltarea capacităţii de producţie de medicamente în România;
  • Finanţarea cu prioritate a Institutului Cantacuzino; refacerea în cel mai scurt timp a capacităţii României de a produce vaccinuri.
  • Transparență totală în cheltuirea banilor. Unitățile spitalicești să fie obligate, la fel ca administrațiile locale, să publice pe site-urile proprii toate contractele și facturile aferente acestora.
  • Oprim furtul din sănătate și desființăm baronii.”

Cod mandatar financiar: 11200012

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.