Președintele PSD, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu primarii social-democrați din Maramureș

Aflat în Maramureș încă din seara zilei de vineri, 19 mai, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a participat la Gala Ambasadorilor, eveniment organizat în cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Maramureșului, unde i s-a conferit titlul de Ambasador al Turismului Maramureșean. Sâmbătă, 20 mai, Liviu Dragnea, președinte central al PSD s-a întâlnit la sediul filialei județene a partidului cu primarii social-democrați din Maramureș. Alături de șeful PSD s-a aflat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean, deputatul Gheorghe Șimon, vicepreședinte al PSD la nivel central și secretarul executiv al filialei județene, Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Turismului.  Au fost prezenți la întâlnire și senatorul Liviu Marian Pop, deputații Călin Matei și Sorin Bota, dar și consilierii județeni PSD.

Liviu Dragnea a amintit despre distincția de Ambasador al Maramureșului, un titlu care îl obligă să facă mai mult pentru județul nostru. În cadrul discuțiilor a subliniat, încă o dată, faptul că drumul județean de pe Valea Izei va fi reabilitat, proiectul fiind deja aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Totodată, a precizat că, la prima rectificare bugetară a Guvernului, sumele necesare pentru Aeroportul Internațional ”Maramureș” vor fi asigurate pentru ca acesta să devină operațional. Discuțiile au continuat, apoi, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și PNDL 2 și a dat asigurări că proiectele depuse de administrațiile locale din Maramureș vor fi finanțate în mare măsură, urmând ca județul nostru să beneficieze de câteva sute de milioane de euro.

”Pentru PNDL, faza a doua s-au bugetat 30 de miliarde de lei, iar eu sper că anul viitor sau în doi ani să avem și PNDL 3, iar alocarea bugetară pentru acest program să fie de 60-70 de miliarde de lei. Am pornit cu 5 miliarde de lei, acum am ajuns la 30 de miliarde, iar următorul PNDL sperăm să aibă alocări financiare și mai mari. Înainte de anul 2013 nu visa nimeni la așa ceva, dar acum programul trebuie să continue. În ultimii 27 de ani, infrastructura locală a fost lăsată de izbeliște. Vechile guverne au spus că satele trebuie să rămână rurale și pitorești și a fost cel mai ușor mod de a nu finanța aceste zone”, a explicat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

O altă temă abordată a fost cea a legii salarizării unitare, care, în opinia președintelui PSD, va regla salariile celor care conduc administrațiile locale și județene, pentru a elimina actualele discrepanțe din sistem. Sunt extrem de multe cazuri, în prezent, unde salariul unui primar sau al unui președinte de Consiliu Județean se situează la jumătatea grilei instituției respective. Liviu Dragnea a precizat că Parlamentul are în dezbatere multe alte legi care vor îndrepta o serie de nereguli, iar fiecare punct al Programului de Guvernare al PSD va fi respectat întru totul. ”Oamenii de afaceri au încredere în acest guvern și acest lucru se vede. De la începutul anului s-au creat peste 110.000 de noi locuri de muncă și au apărut 14.000 de noi firme. Inflația este tot mai scăzută, iar investițiile străine au crescut la nivel național. Lucrurile merg pe calea cea bună”, a precizat președintele Camerei Deputaților, care a promis să revină cât mai curând în Maramureș, următoarea sa oprire fiind în Seini.

Referindu-se la alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017, Liviu Dragnea a cerut implicarea întregului partid în cele două campanii electorale care se vor duce în Ulmeni și Baia Sprie, acolo unde fotoliile de primar au rămas vacante.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.