Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea prezent la lucrările demarate în Valea Chioarului

Gabriel Zetea in Valea Chioarului1600.000 de lei în 2014 pentru alimentarea cu apă în comuna Mesteacăn

 Comuna Valea Chioarului se bucură de o investiție importantă în localitatea Mesteacăn, iar în 2014, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, condus de ministrul Liviu Dragnea a alocat comunității, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Consiliul Județean Maramureș, suma de 600.000 de lei pentru demararea efectivă a lucrărilor, existând posibilitatea alocării unei noi finanțări după rectificarea bugetară din vara acestui an.Gabriel Zetea in Valea Chioarului (1)

Am văzut lucrările de alimentare cu apă demarate în localitatea Mesteacăn din Valea Chioarului, proiect care se află în atenția Consiliului Județean Maramureș. Fac precizarea că, anul 2014 reprezintă anul în care județul Maramureș a beneficiat de cea mai mare alocare financiară din istoria sa din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru continuarea investițiilor demarate de administrațiile publice locale. 250 de miliarde de lei vechi sunt puși la dispoziția primăriilor pentru drumuri comunale, aducțiune de apă și canalizare”, a precizat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Ioan Burde, primar Valea Chioarului: ”Vicepreședintele CJ, Gabriel Zetea s-a implicat în marile proiecte ale comunei”

Patru mari evenimente au avut loc, zilele trecute, în comuna Valea Chioarului. Prima acțiune de amploare face referire la proiectul de alimentare cu apă a localității Mesteacăn, lungimea conductei fiind de 8,12 km, iar valoarea efectivă a lucrării se ridică la peste 22 miliarde de lei vechi. Din această sumă, în 2014 au fost deja alocați 600.000 de lei noi. Studiul de fezabilitate (SF), proiectarea și achiziția au fost realizate în 2013, lucrările demarând efectiv în 2014. Tot recent a fost semnat și contractul de finanțare pe Măsura 3.2.2, respectiv modernizarea drumului comunal Curtuiuș – Fericea. Valoarea acestei lucrări este de 290.000 de euro. Pe măsura 3.2.2D s-a semnat contractul de modernizare al drumului comunal DC62, care face legătura între localitățile Valea Chioarului și Durușa. Ultima acțiune la fel de importantă pentru locuitorii de aici a constat în obținerea avizelor pe achiziții pentru un proiect pe Măsura 1.2.5 (drum agricol), între Fericea și Mesteacăn.  ”Vicepreședintele PSD Maramureș a fost invitat de primar, viceprimar și consilierii locali la ședința Consiliului Local din Valea Chioarului, deoarece Gabriel Zetea este cel care s-a implicat în fiecare dintre proiectele enumerate și demarate, iar o parte din cofinanțarea lucrărilor este asigurată de Consiliul Județean Maramureș. Am apreciat că președintele PSD Maramureș și-a rupt din timpul dânsului, deși eram în campanie electorală și a venit să fie alături de locuitorii din Valea Chioarului, în aceste momente atât de importante pentru noi”, a precizat Ioan Burde, primarul comunei Valea Chioarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.