Președinții de Consilii Județene din Transilvania de Nord, la discuții cu reprezentanții ADR NV. 93 de milioane de euro se pot investi în infrastructura rutieră a Regiunii de Nord Vest

FB_IMG_1439196670211Președinții de Consilii Județene din Transilvania de Nord, la discuții cu reprezentanții ADR NV. 93 de milioane de euro se pot investi în infrastructura rutieră a Regiunii de Nord Vest

Marcel Boloş, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest s-a întâlnit astăzit vineri, 7 august 2015, cu reprezentanţii celor şase Consilii Judeţene din Transilvania de Nord, în scopul pregătirii viitoarelor proiecte ce urmează să fie finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

Preşedinţii de CJ, respectiv Zamfir Ciceu (CJ Maramureş), Adrian Ştef (CJ Satu Mare), Emil Radu Moldovan (CJ Bistriţa Năsăud) şi Cornel Popa (CJ Bihor), precum şi echipele tehnice din cadrul celor 6 judeţe au discutat stadiul de pregătire a proiectelor propuse de Regiunea Nord-Vest în cadrul Traseului Regional „Transilvania Nord”, aprobat de Consiliul pentru Dezvoltare Regională şi cuprins în documentul strategic al POR 2014-2020.

”Traseul regional de transport rutier, de aproape 500 de km, străbate teritoriul celor şase judeţe şi va avea un impact regional, crescând gradul de accesibilitate la reţeaua TEN-T. Pentru finanţarea proiectelor de drumuri judeţene este disponibilă, pentru regiunea noastră, suma de aproximativ 93 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin prioritatea de investiţii 6.1. Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale a declarat Andreea Marcu, expert comunicare, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

 

Amalia Babici Man

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.