Prețurile carburanților vor fi compensate, timp de trei luni. Când ar intra în vigoare această măsură

Guvernul ar trebui să anunțe astăzi măsurile hotărâte în criza carburanților. Și nu este vorba nici de plafonare, nici de tăierea taxelor. Potrivit unor surse guvernamentale, ar fi vorba despre o compensare la pompă pentru o perioadă de trei luni. Totodată, prețul carburanților nu va mai crește după anunțarea și aplicarea acestei măsuri iar taxa de solidaritate nu va fi aplicată de anul acesta.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

După lungi discuții despre plafonarea accizei, liderii coaliției au ajuns la un numitor comun. Vor fi acordate compensații pe litrul de carburant timp de trei luni, potrivit unor surse guvernamentale. Este varianta agreată de coaliție și anunțată de premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, într-o discuție informală cu jurnaliștii.

Surse Antena 3 vorbesc că această compensare să fie în jur de un leu, ceea ce înseamnă că prețurile ar trebui să revină la nivelul lunii aprilie. Măsura ar trebui să intre în vigoare la data de 1 iulie.

Analiștii economici sunt sceptici cu privire la faptul că această variantă va da rezultatele așteptate.

”50 de bani înseamnă nimic raportat la prețul de 9,3 lei la care este, în momentul de față, motorina și perspectivele legate de creșterile prețurilor la carburanți. Deci este cea mai proastă idee pe care ar fi avut-o. Să compensezi cu 0,50 de bani. Nu face altceva decât să panseze realitatea, nu rezolvă problema. Am ales cea mai proastă soluție”, spune Adrian Negrescu, analist economic.

Până și parlamentarii au ajuns să se plângă de prețurile uriașe ale carburanților. Un litru de motorină a ajuns acum să coste 9,3 lei iar unul de benzină 8,7 lei. Față de acum 30 de zile, motorina s-a scumpit cu 4,6% iar benzină cu 6,1%.

Numai în acest an statul a câștigat în plus 600 de milioane de euro din scumpirea benzinei și a motorinei.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.