Prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit cu comunitatea de români din Valea Timocului

Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu membri ai comunităţii de români din Valea Timocului. Victor Ponta a fost însoţit de primul-ministru al Serbiei, Aleksandar Vucici. Este pentru prima dată în istorie când doi şefi de guverne vizitează concomitent comunitatea românilor din Valea Timocului.

”Ceea ce e normal pentru minorităţile din România, acelaşi lucru e normal pentru minorităţile din orice ţară din Europa. Nu cer mai mult decât ceea ce România oferă.

Cred că toate minoritaţile sunt parte a ţării în care locuiesc, sunt cetăţeni ai Serbiei, aşa cum minorităţile din România sunt cetăţeni ai României şi că, prin dialog, prin deschidere, putem să asigurăm o viaţă paşnică şi o dezvoltare comună tuturor cetăţenilor din cele două ţări”, a declarat anterior Victor Ponta la Belgrad.

Referitor la situaţia minorităţii române din Serbia, Aleksandar Vucici a declarat la rândul său că ”noi (autorităţile sârbe – n.n.) nu vom limita posibilitatea să se simtă români, să înveţe limba română şi suntem convinşi că vor fi mulţumiţi cu atitudinea statului sârb faţă de ei”. De asemenea, premierul sârb a afirmat că va face toate demersurile pentru a transpune în practică măsurile convenite în urma negocierilor purtate în cadrul comisiei mixte pentru minorităţi.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.