Prima zi de școală după 6 luni de pandemie și noi încă mai avem incertitudini și lipsuri?

A început anul școlar în condiții cu totul speciale și nemaiîntâlnite, copiii nu au nici o vină că unele școli nu au autorizații de funcționare, apă curentă, condiții și dotări corespunzătoare, unde mai punem și pandemia COVID-19.

Ne vine greu să vorbim despre respectarea tuturor regulilor sanitare în condiții de pandemie, când încă mai sunt toalete în curtea școlii, despre tablete și învățământ on line, dar în Maramureș mai sunt case neelectrificate sau părinți care nu-și permit financiar să țină pasul cu tehnologia necesară susținerii orelor de curs!

Practic, problemele vechi au rămas la fel de actuale: lipsa manualelor, lipsa toaletelor moderne, lipsa avizelor DSP și ISU.

Consider că aleșii locali care nu au reușit să investească în școli pentru a avea autorizație de funcționare, cel puțin din punct de vedere morel nu ar mai avea de ce să candideze pentru un nou mandat, iar dacă nu vor avea decență și vor candida vă rog să îi sancționați.

Mai mult, în locul rechizitelor pentru copii, tablete, penare, ghiozdane, pentru care am avut timp 6 luni să le pregătim, guvernanții se promovează într-o campanie electorală fără precedent din punct de vedere al fondurilor alocate, iar tonele de hârtie folosite pentru revistele de promovare ajung la tomberoane!

Suntem un popor tolerant, dar cât să mai dureze umilința?

Dragi copii, părinți și cadre didactice, vă urăm să aveți putere, înțelegere și unitate, să aveți entuziasmul care vă caracterizează, pentru dobândirea cunoștințelor necesare adaptării la o lume în continuă transformare!

Noi vom încerca în continuare să apărăm drepturile copiilor și să tragem toate semnalele de alarmă necesare.

Dacă în condițiile date, veți respecta normele, totul va fi bine!

Mult succes tuturor, sănătate și rezultate așteptate!

Comandat de Pro România, Executant: Maramures Jurnal SRL, cod AEP- 21200010.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.