Primar reținut de DNA!

dnaPrimarul din Ploiești, Iulian Bădescu, a fost reținut de DNA pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu și infracțiunea de luare de mită.

Procurorii au făcut marți dimineață, mai multe percheziții la sediul primăriei Ploiești, dar și acasă la edilul municipiului, de unde au ridicat mai multe documente legate de posibila finanțare ilegală, din fonduri publice, a echipei de fotbal Petrolul Ploiești.

Bădescu a spus ca procurorii i-au cerut contractele pe care le-a încheiat cu asociația ”Lupii Galbeni”. Primăria a semnat, în urmă cu aproximativ doi ani, un contract în care acorda prime de 3 milioane de euro echipei de fotbal Petrolul. După percheziții, edilul a mers la sediul DNA Ploiești pentru a fi audiat.

Mâine, el va fi dus în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorii DNA Ploiești au dispus în urmă cu un an începerea urmăririi penale in rem într-un dosar legat de finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești de la bugetul local. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, municipalitatea urma să premieze cu suma de trei milioane de euro echipa de fotbal pentru performanțele sportive. Până la momentul declanșării cercetărilor Primăria Ploiești a achitat aproximativ 1,7 milioane de euro către echipa de fotbal prin Asociația „Lupii Galbeni”. Ancheta ar fi început în urma unui denunţ al şefei Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, care a refuzat să semneze hotărârea de consiliu local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.