Primăria Baia Mare: program pilot pentru eficientizarea circulației în zona Colegiului de Arte și a Parcului Municipal Regina Maria!

Primăria Baia Mare: program pilot pentru eficientizarea circulației în zona Colegiului de Arte și a Parcului Municipal Regina Maria!

În cadrul acestui proiect-pilot, se vor introduce următoarele modificări în regimul de circulație:
• Strada Petőfi Sándor va avea sens unic de la intersecția cu strada Valea Roșie până la intersecția cu strada Dealul Florilor, unde se află sediul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
• Strada Dealul Florilor va avea sens unic de la intersecția cu strada Petőfi Sándor până la intersecția cu strada G. Bernard Shaw, în zona parcului de skateboard și parcare Stadion Viorel Mateianu.
• Strada G. Bernard Shaw va avea sens unic de la intersecția cu strada Dealul Florilor (parcare Stadion Viorel Mateianu/ Skate Parc) până la intersecția cu strada Ferăstrăului.
Important de reținut: circulația va fi permisă într-un singur sens, de la strada Petőfi Sándor la strada Dealul Florilor, și apoi pe strada G. Bernard Shaw. În zona dintre strada Ferăstrăului și strada Minerilor, circulația va fi în dublu sens.
• Strada Câmpul Tineretului va avea sens unic dinspre intersecția cu strada Victoriei până la intersecția cu strada Ferăstrăului.
În urma evaluărilor efectuate în cadrul acestui proiect experimental, se va decide în mod definitiv soluția de reglementare a traficului rutier și oportunitatea lărgirii străzii Valea Roșie la 3 benzi în intersecția cu strada Victoriei, precum și a străzii Ferăstrăului în intersecția cu strada Minerilor.
„Sunt convins că cetățenii Municipiului Baia Mare, fie că sunt pietoni sau șoferi, vor observa o reducere semnificativă a aglomerării traficului rutier în această zonă a orașului, unde avem obligația de a proteja calitatea vieții cetățenilor. Băimărenii au dreptul să se bucure de timpul lor liber în Parcul Municipal „Regina Maria”, pe Câmpul Tineretului, iar elevii Colegiului de Arte trebuie protejați. Avem datoria să respectăm nevoile locuitorilor din această zonă, care are un caracter special în viața comunității băimărene. Îi invit pe toți factorii decidenți din zona politică și administrativă să adoptăm o abordare nouă în stabilirea priorităților orașului și să plasăm băimărenii pe primul loc” – Cătălin Cherecheș, Primarul Municipiului Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.