Primăria Baia Sprie aduce lămuriri în ceea ce privește chiriașul și chiria aferente terenului de tenis! Modernizarea terenului de tenis a fost cuprinsă în bugetul orașului și va demara imediat  ce chiriașul va elibera terenul!

În urma informațiilor vehiculate în mediul public și online de către reprezentantului Asociației Tenis Club Davian, domnul Morar Florin, Primăria Baia Sprie face următoarele precizări.

Informațiile au fost prezentate trunchiat, iar cetățenii din Baia Sprie trebuie să cunoască întreaga situație și să tragă concluziile care se impun.

  1. Taxa de închiriere a celor 2 terenuri stabilită cf. contractului de închiriere expirat a fost de 723 lei/AN, adică 30 de lei pe lună pentru un teren, 60 lei pentru 2 terenuri. O sumă modică ținând cont de tarifele practicate de chiriaș și de faptul că acesta subinchiria antrenorilor terenurile, practica interzisă prin contract.

2.Chiriașul a beneficiat pe parcursul celor 10 ani de aceasta taxă redusă cu condiția de a realiza investiții și cu intenția administrației locale de a oferi copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber. Pe parcursul celor 10 ani de contract pentru care a beneficiat de reducere, chiriașul a realizat o minimă modernizare, realizată fără autorizație și fără aprobarea proprietarului, majoritatea

venitului fiind încasat. Nu sunt amenajate vestiare și spații igienico-sanitare, iar amenajarea existentă este improprie pentru organizarea de competiții la un nivel performant.

3.Chiriașul a depus către Primăria Baia Sprie o cerere de răscumpărare a investițiilor făcute în valoare de 20.000 de euro. Se justifică plata din bugetul local a acestei sume în condițiile în care a plătit timp de 10 ani o taxă modica de 60 lei pe lună, neinvestind și modernizand, așa cum s-a angajat către autorități? Activitățile de subînchiriere către antrenori sau persoane particulare au adus un venit consistent chiriașului care nu și-a onorat investițiile la care s-a angajat.

4.Aceste aspecte au fost discutate în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 25 martie 2021, împreună cu domnul Morar Florin care nu a prezentat coerent intențiile de modernizare a terenurilor, a cerut aceeași taxa modica de 723 lei/an, 60lei/ lună, cu posibilitatea cumpărării terenului la sfârșitul contractului de închiriere. Consilierii locali nu au fost de acord cu prelungirea contractului. Comunitatea din Baia Sprie ar fi mult mai câștigată dacă terenurile în cauză ar deveni bun public, parte a bazei sportive, cu taxare normală sau scutiri pentru copii, așa cum se practică în prezent la terenul multisport.

5.Primăria și Consiliul Local Baia Sprie consideră că alegerea făcută nu îl neindreptateste pe chirias, ci reglementeaza un bun al comunității, exploatat de un privat în mod unilateral.

6.Modernizarea terenului de tenis a fost cuprinsă în bugetul orașului și va demara îndată ce chiriașul va elibera terenul.

7.Scandalul și victimizarea chiriașului în mediul online sunt cauzate de faptul că prin neprelungirea contractului chiriașul pierde o sursă importantă de venit, la o taxă modica de 60 lei pe lună, bani pe care chiriașul poate îi încasează într-o jumătate de zi de activitate.

8.În organizarea competițiilor anuale organizate pentru oraș, chiriașul a beneficiat de sprijinul logistic al Primăriei, atât prin ajutor în organizare, cât și prin plata cupelor, a medaliilor și a premiilor acordate. Acest fapt este susținut prin documente oficiale care se pot consulta în mod public.

Solicităm opinia publică să discearnă informațiile și să analizeze și poziția autorităților reprezentate de Primăria și Consiliul Local Baia Sprie. Toate documentele redactate de părți sunt publice și pot fi consultate la cerere. Terenul în cauză se află în proprietatea orașului, iar intenția Primăriei și a Consiliului Local este de a păstra destinația în teren de tenis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.