Primăria Baia Sprie se implică. Orașul înfrățit Rakhiv din Ucraina cere ajutor băisprienilor!

Orașul înfrățit Rakhiv, Ucraina cere ajutor băsprienilor.Începând de luni, 28 februarie până în 4 martie, în intervalul orar 8:00 – 20:00, s-a deschis un punct de colectare în cadrul Direcției Sociale Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 66 (clădirea verde de lângă Restaurant Amicu).
„Partenerii noştri din orașul Rakhiv, Ucraina, cei cu care am implementat proiectul de dotare a Centrului de Permanență Baia Sprie și cel de renovare a Căminului de Vârstnici se pregătesc pentru amenajarea unei tabere de aproximativ 4000 de refugiați. Ne-au solicitat ajutorul și vrem să fim alaturi de ei, atât Primăria, cât și dumnevoastră, băisprienii care sunt în măsură să ajute punctual cu bunurile menționate mai jos.
Organizăm începând de luni, 28 februarie până în 4 martie, în intervalul orar 8:00 – 20:00, un punct de colectare în cadrul Direcției Sociale Baia Sprie, str. Gutinului, nr. 66 (clădirea verde de lângă Restaurant Amicu), unde puteți dona cele de mai jos. Vă asigurăm că proviziile donate vor ajunge la cei care au atât de mare nevoie de ele. Sunt oameni care nu au părăsit țara, dar se adăpostesc în afara zonelor urbane mari, fugind de război.
Se colectează:
-generatoare de curent
-pompe de apă
-baterii reîncărcabile, lanterne
-aparate radio
-saci de dormit
-pilote și perne, lenjerii de pat
-materiale sanitare – medicamente uzuale, bandaje, tifon, vată, truse medicale
-pampers, scutece de diferite dimensiuni
– alimente neperisabile pentru depozitare pe termen lung (ambalate)
Primăria Baia Sprie contribuie cu: generatoare, materiale de igienă, lanterne, baterii.
ATENȚIE! NU COLECTĂM în această etapă haine și vă rugăm ca produsele să fie curate și în stare de funcționare.
CAZARE REFUGIAȚI
Pentru o coordonare generală a posibilăților de cazare în zona Baia Sprie vă rugăm să anunțați disponibilitatea de a primi refugiați la nr. tel: 0743425915 sau email: comunicare@baiasprie.ro.
-pe termen scurt sau
– pe termen lung
Primăria și Consiliul Local Baia Sprie pun la dispoziție Internatul Liceului de Transporturi Auto și spațiul amenajat în cadrul Centrului de Vaccinare Baia Sprie.
În acest moment majoritatea refugiaților se află în tranzit sau sunt cazați peste deal, în Maramureșul istoric, însă o situație clara a posibilităților de cazare va fi foarte utilă atunci când ne vom confrunta cu un val mai mare de refugiați.” a transmis primarul ora;ului Baia Sprie, Alin Sebastian Bîrda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.