Primăria Municipiului Baia Mare va reduce costurile cu o treime la majoritatea serviciilor publice

Administraţia Publică Locală va reduce cu o treime costurile pentru serviciile de salubrizare şi întreţinere a spaţiilor şi drumurilor din oraş.

Într-o conferinţă de presă, Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare a dezvăluit cum va face acest lucru. „Majoritatea serviciilor publice, respectiv salubrizare stradală, deszăpezire, zone verzi, întreținere curentă drumuri, salubrizare menajeră, administrare clădiri publice, administrare cimitire, administrare parcări publice și de reședință, gospodărire comunală și chiar administrarea bazelor sportive vor fi coordonate de către o nou înființată regie autonomă de administrare a domeniului public și privat a municipiului Baia Mare, o regie care se va realiza transformând Serviciul Public Ambient Urban”, a explicat edilul.

Primarul a specificat că modelul pe care doreşte să-l implementeze în Baia Mare nu este o premieră, el fiind deja aplicat cu succes în mari oraşe europene precum Viena sau Paris. Adminsitararea în regie proprie a acestui tip de sercvicii va aduce beneficii reale pentrui băimăreni dar şi economii însemnate la bugetul local.

„ O astfel de regie, cu un management eficient și utilaje corespunzătoare ar duce la o reducere a costurilor cu 30% prin gestiunea în regie proprie a acestor activități”, a concluzionat Cherecheş. Aceste modificări urmează să fie puse pe masa consilierilor locali la proxima şedinţă de Consiliu Local a Municipiului Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.