Primăria Satulung a început campania de ecologizare.Voluntari, iubitori ai mediului dar și beneficiarii de ajutor social au participat la  mai multe acțiuni de protejare a mediului!

Primăria Satulung a început campania de ecologizare.Voluntari, iubitori ai mediului dar și beneficiarii de ajutor social au participat la  mai multe acțiuni de protejare a mediului!

Comuna Satulung se remarcă prin frumusețea satelor aparținătoare, aici parcă  totul pare desprins dintr-un tablou pictat de un mare artist.

Dar, totuși natura este pusă la încercare prin faptul  că o parte dintre cetățeni aruncă deșeuri  la întâmplare iar albia unor râuri s-a transformat în adevărate mormane de gunoaie.

În contextul acestei realități, Primăria Satulung a început campania de curățenie de primăvară , prin ample acțiuni de ecologizare  în toate satele aparținătoare (Satulung, Arieșu de Pădure, Fersig, Finteușu Mic, Hideaga, Mogoșești și Pribilești), iar pe lângă angajații primăriei, la eveniment au participat voluntari, iubitori ai naturii dar  și  beneficiarii de ajutor social.

Azi, 8 aprilie 2021, acțiunea a avut loc pe Valea Bârsăului , cei peste  20 de participanți au adunat zeci de saci de gunoaie. La inițiativă a participat și tânărul voluntar, Vanca Răzvan, care  are ca obiectiv  curățenia și păstrarea  frumuseții din  zonele rurale.

 Bujorel Vasile Mureșan , primarul Comunei Satulung : suntem un exemplu de bune practici, prin aceste acțiuni de ecologizare, pentru îmbunătățirea condițiilor de mediu din  comunitate , vorbim de implicare și responsabilitate socială. Participanții sunt voluntari, angajați ai primăriei dar cei mai mulți,  dintre cei care participă la acțiunile de ecologizare,  sunt beneficiarii de ajutor social. Sub sloganul Un mediu curat, o viață sănătoasă!” dorim să tragem un semnal de alarmă pentru cei care nu respectă natura deoarece deși suntem angrenați într-un demers de ecologizare, totuși să nu uităm că aceste gunoaie au fost aruncate de către cetățeni iresponsabili.

Nu vorbim doar de deșeuri menajere ci de materiale de construcție , obiecte electrocasnice, ceea ce ne demonstrează că mai există oameni certați cu legea care nu  au simț civic și nu iubesc natura. Ne asumăm faptul că implicăm beneficiarii sociali în campania de curățenie, dar  ne vom implica și în sancționarea celor care continuă să arunce gunoaiele , la întâmplare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.