Primăria Seini: s-a semnat contractul de furnizare a sistemului de bike-sharing!

Orașul Seini are în vedere, prin proiectele în implementare și prin cele viitoare, crearea unui coridor de mobilitate pentru bicicliști, în vederea încurajării transportului nemotorizat în localitate.

Proiectul „Lucrări de construire în vederea reducerii emisiilor de carbon în Orașul Seini, prin crearea unei infrastructuri de transport Eco-friendly” propune printre alte investiții dedicate dezvoltării sistemului de transport public urban și crearea a 5,5 km de piste de biciclete și înființarea unui sistem de bike-sharing (închiriere biciclete).
Acest sistem va fi alcătuit din 4 stații fixe de închiriere biciclete, alcătuite dintr-un rastel și o platformă, și 40 de biciclete (câte 10 în fiecare stație).
Stațiile sunt amplasate astfel:
-Stația 1 – la intrare în Săbișa, pe marginea DN 1C, pe partea stângă a drumului cu sensul dinspre BM spre Seini;
-Stația 2 – pe Cuza Vodă în apropierea gării;
-Stația 3 – la intersecția străzilor Cetății și Libertății;
-Stația 4 – pe str. Principală din Viile Apei, la limita UAT Seini lângă stația de autobuz.
Sistemul de închiriere va fi bazat pe biciclete inteligente, cu 2 roți, cu cadru unisex construit din materiale ușoare, echipate conform normelor europene. Bicicleta va fi dotată cu un sistem de blocare electromagnetică folosit pentru parcarea în rastel și va avea un sistem de recunoaștere a parcării comandat de un computer de bord. Acesta va fi prevăzut cu sistem de localizare globală și comunicații care să permită operatorului sistemului de control să determine automat sau la cerere localizarea exactă a bicicletei.
În noiembrie 2022 s-a semnat contractul de furnizare a sistemului de bike-sharing, care constă în: terminale, dock-uri inteligente galvanizate, biciclete mecanice, smart carduri, ș.a.
Termenul de livrare si instalare este stabilit cel târziu pentru luna octombrie 2023.
Pistele pentru biciclete propuse prin proiectul de mai sus se completează cu pistele de biciclete propuse prin proiectul „Stimularea mobilității nemotorizate în Orașul Seini”, și anume pe străzile Cuza Vodă, Fermelor, Pomi în lungime totală de 4,141 km).
De asemenea, coridorul dedicat mobilității bicicliștilor se va extinde cu încă 3,4 km, printr-un viitor proiect – „Creșterea capacității de transport ecologic în Orașul Seini”, pe străzile Conac, Castanilor, Lucian Blaga, Horea, Boci, Cetății, Petöfi Sandor, Seinel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.