Primăria Tăuții-Măgherăuș: deschiderea oficială a Muzeului ACASĂ și sărbătorirea a 20 de ani de la inființarea acestuia!

Orașul Tăuții-Măgherăuș sărbătorește un eveniment deosebit odată cu deschiderea oficială a Muzeului ACASĂ și aniversarea a 20 de ani de la înființarea acestuia. Muzeul a fost solemn sfințit de către preoții din localitate: Iuga Ovidiu, Chânța Ioan și Mic Aurelian, subliniindu-se astfel importanța culturală și spirituală a acestui eveniment.
Inițiativa înființării Muzeului ACASĂ a fost pusă în practică cu dăruire de către  profesorul Emil Crâncău, recunoscut pentru efortul său susținut, perseverența și cercetarea îndelungată în aducerea înapoi în comunitatea Tăuții-Măgherăuș elemente culturale de mare valoare. Muzeul găzduiește acum colecția „Profesor Emil Crâncău”, care include țesături, obiecte de uz casnic și mobilier specific zonei orașului.
Primarul orașului Tăuții-Măgherăuș, Dumitru Marinescu, a transmis felicitări tuturor celor implicați în realizarea și dezvoltarea muzeului, subliniind importanța acestuia în promovarea și conservarea patrimoniului cultural local: „Această inaugurare reprezintă nu doar o realizare culturală remarcabilă pentru comunitatea Tăuții-Măgherăuș, ci și o oportunitate de a celebra și a împărtăși bogăția istorică și tradițiile locale cu vizitatorii și generațiile viitoare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.