Primarul Cătălin Cherecheș a câștigat. Cinematograful Dacia a fost redat comunității băimărene!

Primarul Cătălin Cherecheș a câștigat. Cinematograful Dacia a fost redat comunității băimărene!

Cinematograful Dacia din Baia Mare s-a transformat de-a lungul timpului într-o ruină, rămas în paragină și uitat de vreme. Autoritatea locală a dus o adevărată bătălie pentru a redobândi acest imobil , pentru a-l reda comunității băimărene.

Instanța a decis, Cinematograful Dacia face parte din patrimonil Municipiului Baia Mare, iar azi, 23 septembrie 2020, cu ajutorul unui executor judecătoresc reprezentanții Primăriei Baia Mare au preluat în totalitate Cinematograful Dacia.

Urmează o nouă etapă , depunerea unui proiect de reabilitare și transformarea cinematografului într-un Centru Cultural pentru tineret, care să răspundă cerințelor actuale.

“ Am preluat astăzi, cu ajutorul executorului judecătoresc, Cinematograful Dacia, după ce am câștigat definitiv în instanță acest imobil în patrimoniul Municipiului Baia Mare!

După ani de zile de luptă în instanță cu diverse instituții, cu societăți comerciale și cu tot felul de interesați frauduloși care vroiau să pună mâna pe Cinematograful Dacia astăzi, împreună cu executorul judecătoresc, am reușit să intrăm și să preluăm Cinematograful Dacia.

În primă fază, clădirea va face obiectul unui amplu și riguros proces de igienizare pentru ca ulterior să demarăm proiectul de reabilitare al acestui imobil, un proiect care va transforma fostul cinematograf într-un Centru Cultural pentru tineret, așa cum am gândit și așa cum așteaptă băimărenii, în special cei tineri din orașul nostru.

De aici mergem mai departe spre Casa de Cultură pe care în foarte scurt timp o vom prelua, tot așa, după un demers foarte intens și abrupt în instanță.

Nimeni în municipiul Baia Mare nu poate să se joace cu legea, cu bunurile pe care le au municipiul și această comunitate, iar interesele imobiliare și interesele de afaceri ale unora sau ale altora nu sunt compatibile cu ceea ce înseamnă autoritate locală, interes public și dorință de a aduce în patrimoniul municipiului imobile relevante precum Cinematograful Minerul, Cinematograful Dacia, cum este Casa de Cultură a Sindicatelor sau cum sunt alte clădiri ori terenuri care de zeci de ani au fost ale orașului și trebuie să revină în patrimoniul municipiului Baia Mare.” a menționat primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

Comandat de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Executant: Maramures Jurnal SRL, cod AEP- 21200185.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.