Primarul Cătălin Cherecheș a dat startul Festivalului Atelier din Baia Mare!

Primarul Cătălin Cherecheș a dat startul Festivalului Atelier din Baia Mare!

“La deschiderea ediției cu numărul 28 a Festivalului Atelier, care se desfășoară în perioada 4 – 11 iunie în Baia Mare, am avut onoarea de a mă adresa invitaților noștri, dar și băimărenilor iubitori de cultură.

A fost o onoare să fiu în mijlocul acestei comunități a iubitorilor de frumos, să le mulțumesc celor care ne-au onorat venind din alte părți aici, în Baia Mare, în inima culturală a municipiului nostru, Teatrul Municipal, locul care nu a pulsat întotdeauna așa cum ne-am dorit. Acum nu doar că pulsează, dar reușim să tindem spre mai mult, iar acest fapt se datorează și domnului director Radu Macrinici, perseverenței domniei sale, abilităților domniei sale. A reușit să parcurgă 28 de ediții cu acest festival care ne onorează și pe care am reușit să îl readucem în Baia Mare. Când am reînceput colaborarea, acesta a fost primul lucru pe care l-am agreat.

Sunt convins că este ultima ediție care se va desfășura în Baia Mare în acest spațiu în forma în care astăzi există el. În acest an, împreună cu cei care se manifestă cultural și artistic aici, dar și administrativ și managerial, am ajuns la momentul în care vom demara reabilitarea, modernizarea, dotarea acestui teatru.

Odată cu reabilitarea acestui spațiu important de cultură al municipiului Baia Mare și al județului Maramureș, am hotărât să formăm un centru cultural. Îi spun centru cultural la nivel general pentru că, împreună, vom denumi această entitate care, din perspectiva imobiliară a averii pe care trebuie să o gestioneze, va avea două spații, respectiv cinematograful Dacia, care a fost recuperat cu foarte multe eforturi acum doi ani în patrimoniul municipiului Baia Mare și, bineînțeles, clădirea Teatrului Municipal. Asta pentru că ne dorim o relaționare mult mai intensă cu entitățile care sunt într-o zonă privată, într-o zonă de manifestare mai liberă, cu diverse asociații, fundații, grupuri de entuziaști din perspectivă culturală care se manifestă și în zona aceasta a teatrului.

Sunt foarte mulți doritori și consumatori de teatru în Baia Mare și sunt foarte mulți tineri care văd că sunt atrași de ceea ce tinerii actori fac într-un mod foarte generos pentru tânăra generație. Și atunci trebuie să le punem la dispoziție și spațiile necesare pentru a se dezvolta într-o formulă de parteneriat cu Teatrul Municipal.

Îi urez domnului Macrinici succes și pe scenă, și pe șantier, și în birou. Consider că așa cum am făcut la Colonia Pictorilor, unde am reușit să transformăm o ruină în centru artistic, așa putem să consolidăm teatrul, să îl așezăm într-un mod frumos pe un drum spre a deveni un adevărat centru cultural. Să nu mai funcționeze nici colegii de la teatrul de păpuși într-o formă care este dezolantă. Dacă ar fi doar după mine, aș face cu teatrul de păpuși fix ceea ce am făcut în primele zile după ce am devenit primar cu grădina zoologică. În primul rând pentru artiști, dar și pentru cei care trebuie să bucure de ceea ce artiștii oferă.

Important este că ne dorim să facem să fie mai bine, avem ce să lucrăm și vom construi ceva ce ne va bucura pe toți. Satisfacția mea este că am și cu cine să construiesc aici. Paradoxal, aici și în foarte puține locuri, dar asta este o chestiune care ține de societatea românească și a faptului că suntem încă, uneori, sub influența altor oameni…” a transmis primarul, Cătălin Cherecheș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.