Primarul Cătălin Cherecheş a dat ultimatum societăţii Romprest!

primarPrimarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş le-a dat ieri, 19 mai, un ultimatum reprezentanţilor societăţii Romprest, care ar trebui să se ocupă de întreţinerea zonelor verzi pe raza municipiului Baia Mare. Edilul se declară nemulţumit şi dezamăgit de modul în care reprezentanţii societăţii înţeleg să intervină în cartierele oraşului, dar şi în zonele centrale. Cea mai mare problemă, indicată şi de băimăreni, este iarba care în unele zone nu a fost cosită încă în acest an. Primarul a dispus ieri, în urma şedinţei operative cu şefii tuturor serviciilor şi direcţiilor din administraţia publică locală, ca activitatea de cosire a ierbii să fie preluată în jumătate din oraşul nostru de către Serviciul Public Ambient Urban, aflat în subordinea municipalităţii. Cătălin Cherecheş spune că societatea Romprest este depăşită de situaţie, atât ca număr de angajaţi cât şi calitate a serviciilor, 2014 fiind al doilea an în care această firmă îşi “pică” examenul în faţa comunităţii băimărene. În 2013, primarul i-a scos în teren pe reprezentanţii societăţii, arătându-le punctual, în fiecare cartier, neregulile legate de zonele verzi.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
“În urma monitorizării şi a analizei activităţii societăţii Romprest, în toate cartierele municipiului, şi în acest an avem o mare nemulţumire şi dezamăgire cu privire la modul în care se execută lucrările de întreţinere a zonelor verzi. În special în ceea ce priveşte cosirea ierbii. Situaţia este scăpată de sub control de către această societate. În şedinţa operativă am dispus ca jumătate din municipiu să fie preluat în regim de urgenţă de către Serviciul Public Ambient Urban, care va prelua activităţile de cosire a ierbii. Consider că cei de la Romprest, din nou, nu şi-au făcut treaba, nu au personal suficient şi nici calificat şi este un ultim avertisment pe care îl dăm”.
Urmează demararea procedurilor de licitaţie pentru întreţinerea zonelor verzi, dar şi pentru deszăpezire
Reprezentanţii administraţiei publice locale se pregătesc de demararea procedurilor de licitaţie pentru serviciile de deszăpezire, după ce contractul cu Rosal a expirat în acest an şi nu s-a mai dorit prelungirea. Primarul municipiului Baia Mare arată ca şi serviciile de întreţinere a zonelor verzi vor fi licitate, asta după ce actuala firmă care se ocupă de aceste activităţi, este depăşită de situaţie.
“Vom proceda la demararea unei licitaţii pentru zonele verzi, dar şi pentru deszăpezire, pentru că ne pregătim şi de rezolvarea acestei probleme. Vom renunţa la serviciile societăţii Romprest. Este o chestiune pe care am discutat-o în ultimele două luni, le-am atras atenţia de nenumărate ori şi consider că în acest moment suntem luaţi de proşti. Numărul de angajaţi este insuficient, calitatea lucrărilor este proastă şi nu reuşesc să gestioneze corect zonele verzi de pe raza municipiului Baia Mare. Nu au fost în stare în faţa Primăriei să tundă corect iarba, ce să mai vorbim de cartierele Săsar, Gării, Vasile Alecsandri sau alte zone” a mai spus primarul municipiului Baia Mare”.
Este al doilea an în care reprezentanţii municipalităţii băimărene se declară nemulţumiţi de modul în care societatea Romprest gestionează serviciile de întreţinere a zonelor verzi. Anul trecut, primarul i-a dus pe şefii societăţii într-un tur al cartierelor, arătându-le punctual deficienţele din activitatea desfăşurată. Rămâne de văzut dacă reprezentanţii societăţii vor profita de ultima şansă pe care le-o oferă administraţia locală sau dacă, şi de această dată, vor pica examenul în faţa comunităţii băimărene.

graiul.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.