Primarul Cătălin Cherecheș a dispus măsuri pentru asigurarea confortului termic al băimărenilor pe timp de caniculă

La inițiativa primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, băimărenii au la dispoziție, începând cu 30 iunie, opt puncte în care pot beneficia de apă și asistență medicală, în zilele caniculare. Măsura este menită să protejeze populația de temperaturile ridicate și să contribuie la asigurarea confortului termic al băimărenilor.

“Având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează și avertizările de caniculă emise de meteorologi am decis amenajarea a opt puncte de sprijin pentru cetățenii municipiului Baia Mare. În cadrul acestora asistenții medicali și sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială vor verifica parametrii vitali ai celor care solicită acest lucru și vor oferi apă băimărenilor. Punctele de ajutor vor fi amplasate în zonele intens circulate din municipiu, aici urmând să fie oferit cetățenilor și un scurt ghid ce cuprinde recomandări pentru zilele caniculare” a spus Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Zonele în care sunt amplasate punctele de ajutor sunt următoarele:

  1. Primăria Municipiului Baia Mare
  2. Cartier Vasile Alecsandri (zona Elvila)
  3. RFN
  4. Bd. Unirii (intersecția B-dul București cu B-dul Unirii)
  5. Piața Libertății
  6. Zona Meda (în zona stației de autobuz)
  7. Piața Izvoare
  8. Parcul Municipal Regina Maria, intrarea dinspre Monumentul Ostașului Român

Punctele în care cetățenii pot beneficia de apă și asistență medicală vor funcționa între orele 12.00 – 17.00, până la 15 septembrie, respectiv pe durata perioadelor în care se înregistrează temperaturi ridicate și caniculă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.