Primarul Cătălin Cherecheş, in memoriam Decebal Traian Remeș : Linșajul mediatic l-a pus la colț, perioada petrecută în detenție i-a frânt sănătatea!

Primarul Cătălin Cherecheş, in memoriam Decebal Traian Remeș : Linșajul mediatic l-a pus la colț, perioada petrecută în detenție i-a frânt sănătatea!

Decebal Traian Remeş nu mai este printre noi. În urma lui au rămas regrete , suferinţă şi o comunitate îndoliată.

Primarul Cătălin Cherecheş : “Și-a dus cu demnitate luptele, retrăgându-se din viața publică după ce și-a câștigat dreptatea în instanță împotriva sistemului care l-a transformat în „cobaiul numărul 1 al telejustiției din România”. Economist, fost ministru al finanțelor, al agriculturii și dezvoltării rurale, deputat, om de mare caracter și cu o gândire aparte. A fost mazilit de sistem, printr-un linșaj mediatic fără precedent, prin metode nelegale care ulterior au fost condamnate de Înalta Curte de Casație și Justiție. Și-a câștigat dreptatea la instanța supremă, dar cu ce preț… Linșajul mediatic l-a pus la colț, perioada petrecută în detenție i-a frânt sănătatea, luptând ani de-a rândul, până la ultima suflare, cu boala care în final l-a răpus. A murit acasă, lângă cei dragi, pentru care a făcut eforturi supraomenești să își spele imaginea pătată de sistemul care l-a vrut eliminat și care a reușit să îl îngenuncheze prin metode comuniste. Mulți ar fi cedat, însă Decebal Traian Remeș nu s-a lăsat.

Deși sistemul l-a înfrânt, a continuat să aibă încredere în justiție și a reușit să își găsească dreptatea. Cei care l-au distrus și au contribuit la moartea sa sunt și astăzi liberi și își văd nestingheriți de activitățile cotidiene. Nu au avut mustrări de conștiință când l-au mazilit prin metode demne de dictatură comunistă, sunt convins că nici o tresărire nu au nici astăzi când victima lor s-a stins… Să ne fie învățătură de minte cazul lui Decebal Traian Remeș. Oricare dintre noi, cei care nu facem jocurile politice și nu dansăm după cum cântă mafia din sistem, putem ajunge în situația asta. Unii am ajuns, prin aceleași metode și mai luptăm și astăzi, cât ne ține sănătatea și Dumnezeu. Cu admirație pentru calitatea umană, pentru filozofia și cuvintele alese prin care mereu a știut să se facă auzit, cu regret pentru nedreptățile trăite de el și familia sa, astăzi îmi manifest și eu omagiul pentru cel care a fost și va rămâne în memoria noastră Decebal Traian Remeș. Dumnezeu să îi dea pacea de care nu a avut parte în ultima perioadă a vieții! Condoleanțe și multă putere familiei îndoliate!”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.